"Baarissa tulee kuonoon” – nämäkö Suomen rumimpia nimiä?

MTV3.fi:n Koti-osiossa kysyttiin, mikä on Suomen rumin nimi. Kyselyyn vastanneista lähes puolet on vankasti sitä mieltä, että liian erikoiset viritelmät ja yritelmät kilpailevat Suomen rumimpien nimien tittelistä.

Nimi ei tokikaan miestä eikä naista pahenna, mutta vastaajien mielestä vanhempien pitäisi olla nimivalintojen suhteen tarkkana. Mikä sitten erikoisissa nimissä ärsyttää suomalaisia?

– Ollut paljon tekemisissä lasten ja nuorten kanssa, en haluaisi lytätä nimiä mutta Jedi on minusta pikemminkin koiran nimi ja Pyry-ukko on ollut kanssa shokeeraava. Miettikää lapsia tulevaisuudessa, koulussa kiusataan, baarissa tulee kuonoon.. Sääliksi käy, Ei näin kommentoi kyselyssä.

– Mitä ajateltiin, kun annettiin lapselle nimeksi Kotivalo? Mitä sillä on haluttu voittaa? Ikuinen kiusaaminen?

– Joku Kaino-Siviä, Oiva-Mies, Mies-kunto. Onhan noita.. pyrytuisku kirjoittaa.

– Sumu-Silmu – tyttö vai poika? Yade-Rihanna - ja sukunimenä Möttönen... Eemu ja Eeti - kaikki kuitenkin luulee kuulleensa väärin Teemun ja Veetin, AnnaH kommentoi.

– Yksi kamalimmista kuulemistani on Nikoliina, Pekkaliina kirjoittaa.

– Susi Hertta Kerttu, Järvenpää heittää.

– Kukka-Maria Unelma Anelma kauhein nimi mitä tiedän. Samoin kun vaikka jostain saippuasarjasta poimitut ulkolaiset nimet yhdistettynä perussuomalaiseen sukunimeen. Esim. Kaunareista vaikka Thorne Virtanen aika kornilta kuulostaa moinen nimi, puhisee Nekku.

– Onhan se varmaan ihan kiva jos etunimi kuulostaa keijujen tanssilta kukkakedolla, mutta mitäs jos sukunimi kuulostaa rämisevältä pakoputkelta. Pitäisi vähän miettiä ennen kuin pistää samaan pakettiin päivänsäteen ja menninkäisen, nyanya pohtii.

– Brooke tai Ridge Virtanen. On aivan kamalaa antaa lapselleen joku tuollainen yhdistelmä aivan suomalaiseen sukunimeen. Kuulostaa hirveältä ja miltähän muksusta tuntuu? jep ihmettelee.

Monimerkityksisyys ja vanhahtavuus ärsyttää

Yrjö, Urpo, Paavali, Kaaleppi, Tahvo, Auno, Jorma, Uolevi, Irmeli, Kerttuli – vanhahtavat nimet eivät saaneet lukijoilta kannatusta.

– Arhippa, nauroin 15 minuuttia kun kuulin että se on nimi. Myös Paavo, Aarne, Kullervo ym. pappojen ja mummojen nimet ei iske. Sekä sellaset nimet mitkä ei toimi suomeksi kuten Jessica, nainen 87 kertoo.

– Yrjö tarkoittaa oksennusta ja Urpo tyhmää. Kuka edes voi antaa lapselleen sellaisen nimen. Se on ihan ok, jos nimi on annettu silloin, kun se ei vielä tarkoittanut jotain muuta. Mutta nykyään, jos joku antaa lapselle nimeksi Yrjö, en ymmärtäisi, Diudiu tuumii.

Miltäs nämä nimet vaikuttaisivat?

– Kyllä aika paha oli kun jostain lehtijutusta luin vanhempien antaneen kolmelle lapselleen nimet Herne, Maissi ja Paprika. Vanhemmat, hei haloo... nimellinen kirjoitti.

– Jos Suomessa on joku antanut nimen Muna niin ei voi muuta kuin sääliä lasta, koska vanhemmat inhoavat häntä, Trilobit toteaa.

– Melena - lääketieteessä sanalla merkitys "veriripuli" - joten tätä nimeä en ikinä voisi lapselleni antaa, Ulla kommentoi.

– Kaamein tähänastisista kohtaamistani nimistä, on nuorella tytöllä nimi PÄLVI. Nimestä tulee itselle ainakin mieleen vanhan miehen kiiltävä kalju harmaitten hapsien keskellä. Voi tyttö parkaa, onneks nimensä voi vaihtaa! päivittelee Rauni.

– Erään tytön nimeksi annettiin Mona Lisa, todella mautonta antaa sellainen nimi lapselle, josta tulee väkisin taulu mieleen, laura kertoo.

– Salama, Ottava ja Kuutamo on ovat rumia etunimiä, joita jotkut vanhemmat antavat vauvoille, Tuija81 Vantaalta kirjoittaa.

Kodin nettikyselyyn tuli 2079 vastausta. Lue kaikki vastaukset kyselyssä Suomen rumin nimi.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja