Avokadopasta à la Alexander Gullichsen

Tässä se nyt on: ruokailmiöksi nousseen avokadopastan alkuperäinen resepti.

Avokadopastan alkuperäinen resepti löytyy HannaGullichseninChicling-blogista. Reseptin löytää myös Alexander Gullichsenin ja Hanna Gullichsenin Safkaa-keittokirjasta.

Neljälle

1 valkosipulinkynsi
½ chiliä (poista siemenet)
1 limetti
2 kypsää avokadoa
Jos et löydä täydellisen kypsiä avokadoja, ei tämä resepti onnistu, jätä se toiseen kertaan
suolaa
mustapippuria
loraus oliiviöljyä
kourallinen basilikaa
kourallinen lehtipersiljaa korianteri toimii sekin loistavasti, sitä myös löytynee kaupoista, nyt kun lehtipersilja on hyllyistä tilapäisesti loppu. Nimeltä mainitsematon rouva on hyväksynyt korianterin ruokiinsa vasta viimeisen vuoden aikana, kiitos Farangin ja Gaijinin
30 g (1 dl) raastettua pecorinoa
30 g (1 dl) raastettua parmesaania
400–500 g spagettia

Voit tehdä kastikkeen suoraan tarjoilukulhoon, jossa kannat pastan pöytään. Pilko valkosipuli hyvin hienoksi, isot valkosipulipalat eivät ilahduta ketään ja chili, laita ne kulhoon. Purista limetin mehu mukaan. Halkaise avokadot ja poista niistä kivet. Kuutio avokado kuoressaan ja kaiverra sisus ruokalusikan avulla kulhoon. Hienonna yrtit ja raasta juustot. Lisää suola, pippuri, oliiviöljy, hienonnetut yrtit, sekä pecorino- ja parmesaaniraaste.

Pistä homma sekaisin lusikan avulla, maista. Kastikkeessa tulee olla tarpeeksi suolaa, muuten lopputulos on mauton.

Keitä spagetti al dente en koskaan keitä pastaa pussissa suositeltua aikaa, noin 80 % siitä riittää, ylikypsä pasta on yksinkertaisesti pahaa hyvin suolatussa vedessä tämä on yksi lempiaiheistani – pastaveden tulee olla niin hyvin suolattua, että se maistuu merivedelle, ota tilkka lusikkaan ja maista. Suolattomassa vedessä keitetty pasta on – jos mahdollista – pahempaa kuin ylikypsä pasta, ota talteen vajaa desi keitinvettä. Valuta pasta lävikössä.

Lorauta tilkka keitinvettä kastikkeen sekaan, ja pyörittele spagetti kastikkeen kimppuun.

Raasta päälle parmesaania ja rouhi myllystä mustapippuria. Tarjoa heti.

Resepti on julkaistu Makuja-sivuilla Hanna Gullichsenin luvalla.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat