Avioliittoaloite oli menestys – "Mielettömän upea yllätys"

Kansalaisaloite tasa-arvoisesta avioliittolaista keräsi alle 15 tunnissa eduskuntakäsittelyyn tarvittavat 50 000 nimeä.

Tahdon2013-kampanjan puheenjohtaja Senni Moilanen on iloinen.

– Tämä oli mielettömän upea ja positiivinen yllätys, Moilanen hehkuttaa.

50 000 nimeä oli alun perin viikkotavoite. Moilanen uskoo, että nimet kertyivät nopeasti, koska tasa-arvoista avioliittolakia on odotettu niin kauan.

– Ihmiset tiesivät, että kampanja alkaa tänään. Luulen, että moni on halunnut olla ensimmäisten joukossa allekirjoittamassa tätä aloitetta.

Moilanen arvioi, että sosiaalisella medialla on ollut merkittävä rooli nimien kertymisessä. Hän kertoo, että kampanjalla oli Facebookissa 50 000 tykkääjää jo ennen sen alkamista.

– Uskon siihen, että sosiaalinen media on äärimmäisen hyödyllinen kansalaisaloitteille.

Aloitteelle toivotaan kunnon käsittelyä

Kansalaisaloitetta Moilanen kuvailee hienoksi suoran demokratian työkaluksi.

Hän toivoo, että aloite saa ansaitsemansa arvostuksen myös eduskunnassa ja kunnon käsittelyn siellä. Moilanen sanoo, että viimeaikaisten keskustelujen perusteella on herännyt huoli siitä, että kansalaisaloitteet eivät saisikaan sellaista käsittelyä kuin hallituksen esityksessä on ollut.

Eduskunnan puhemiesneuvosto aikoo luoda ohjeet kansalaisaloitteiden käsittelylle kuultuaan eduskuntaryhmiä.

Tasa-arvoinen avioliittolaki herättää myös kiivasta vastustusta. Moilanen kertoo, että hän on saanut pelkästään positiivista palautetta.

– Kaikki mielipiteet sallitaan. Toivon tietenkin, että keskustelu pysyy asiallisena. Mielellään kuullaan vasta-argumentteja ja toivon, että keskustelua käydään. En tietenkään toivo, että kukaan kuitenkaan lähtee vihamielisyyteen millään puolella, Moilanen sanoo.

Nimien kerääminen jatkuu vielä puolen vuoden ajan, sillä Tahdon2013-kampanjan tavoitteena on 250 000 nimeä. Aloite on tarkoitus saada eduskuntaan ensi syksynä.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat