Auton tuulilasit kirkkaiksi yöpakkasten tullessa – mutta miten?

Yöpakkaset alkavat tehdä tuloaan ja samalla autoilijat ovat joka-aamuisen haasteen edessä. Kuinka saada auton tuulilasi pysymään kirkkaana?

– Varmaan takuuvarmin konsti on lämmin autotalli, sanoo Trafin johtava asiantuntija Jussi Pohjonen.

Mikäli autotallia ei kuitenkaan ole saatavilla, toimii myös auton tuulilasin päälle laitettu peite. Peitteitä on saatavilla sekä koko auton peittäviä malleja, että niin sanottuja puolipeitteitä, jotka suojaavat ainoastaan ikkunat.

Auton tuulilasille erityisesti suunniteltu peite on kuitenkin mahdollista myös korvata omalla viritelmällä.

– Kovin kummoinenhan sen ei tarvitse olla. Vaikkapa vanha viltti tuulilasilla takaa sen, että lasit eivät jäädy.

Viltti saattaa kuitenkin olla kaupunkiolosuhteissa hieman epävarma vaihtoehto, sillä erityisesti ydinkeskustaan parkkeeratun auton tuulilasilta viltti voi kadota yöllä nopeastikin.

Valtaosa autoilijoista käyttää tuttua kikkaa

Myös erilaiset auton sisätilalämmittimet auttavat pitämään tuulilasin kirkkaana ja jäättömänä. Keinoja on kuitenkin lähes yhtä monta kuin on autoilijoitakin.

– Onhan joissakin automalleissa saatavilla vaikkapa lämmitettävä tuulilasi, ja joskus aikanaan myyntiin sprayta, joka sulatti jäätä. Kyllä kikkoja on vaikka kuinka paljon olemassa.

– Kyllähän valtaosalla autoilijoista toimii vanha kikka – jääskraba ja harja ovat viime kädessä vaihtoehto, jolla pärjää, Pohjonen sanoo.

Lue myös:

    Uusimmat