Automyyjä paljastaa: Älä koskaan tee näitä virheitä autokaupoilla

Automyyjän mukaan ostajat tekevät useita virheitä, jotka voivat vaikuttaa auton lopulliseen myyntihintaan. Nämä virheet on kuitenkin helppo välttää.

Autoblogin haastattelema automyyjä paljasti seitsemän asiaa, joihin uuden auton ostajat usein sortuvat. Näiden mokien seurauksena uuden auton hinta voi olla korkeampi kuin se muuten olisi.

Lue listaus alta.

Älä ala puhumaan kuukausieristä

Nimettömänä pysyttelevän myyjän mukaan ostajan kannattaa keskittyä neuvottelemaan auton kokonaishinnasta ja jättää kuukausieristä keskusteleminen myöhempään vaiheeseen. Kokematon ostaja menee myös helposti sekaisin, jos hän ei tiedä puhutaanko kahden, kolmen vai viiden vuoden maksuajasta. Osamaksu on myös myyjän kannalta aina parempi vaihtoehto, koska sillä yritys tienaa enemmän.

Älä paljasta heti, että aiot antaa autosi vaihdossa

Ei ole ostajan edun mukaista kertoa kaupankäynnin aluksi, että hän olisi antamassa oman autonsa vaihdossa. Mikäli myyjä tietää, että ostajan auto on jäämässä liikkeeseen, yrittää hän tarjota siitä luonnollisesti mahdollisimman hyvän hinnan, mutta jättää todennäköisesti alennuksen antamatta uudesta. Voi olla myös fiksumpaa myydä vanha auto itse.

Älä unohda tärkeintä

Kun passeli auto on löytynyt, käydään kaikkein tärkein neuvottelu sen myyntihinnasta. Myyjän tehtävä on myydä auton lisäksi yhtä sun toista, mutta mikäli ostaja unohtaa keskittyä olennaiseen, eli itse auton hintaan ja siitä neuvottelemiseen, ei lopputuloksesta kannata yllättyä.

Älä latista myyjän mielenkiintoa tai ole liian innokas

Ei ole järkevää sanoa myyjälle, että olet epätoivoinen ja sinulle kelpaa mikä tahansa kärry, vaikka se olisikin totuus. Sen sijaan voit rehellisesti ilmoittaa, että uuden auton ostaminen on sinulle ajankohtaista ja vain päivistä kiinni. Samoin pelkkä renkaiden potkiskelu ja valehteleminen, että auton ostaminen ei ole ajankohtaista, kertoo myyjälle, että sinuun ei kannata tuhlata aikaa.

Älä unohda ilmaista rahaa

Romutuspalkkiot, vähäpäästöisen auton hankintatuet ja valmistajien omat alennuskampanjat kannattaa selvittää jo ennen autokaupoille marssimista. Ei ole myöskään huono idea hankkia autolainaa pankista etukäteen, sillä sen avulla voit helposti välttyä tarttumasta autoliikkeen omiin, mahdollisesti hyvinkin kalliisiin rahoitusvaihtoehtoihin.

Älä kuvittele, että käteinen on kuningas

Jos olet päättänyt ostaa auton käteisellä, ei sitäkään kannata paljastaa heti. Mikäli myyjä kuvittelee saavansa sinusta asiakkaan heidän rahoituspalveluunsa, hän todennäköisesti on valmiimpi joustamaan hinnasta. Jos hän tietää, että maksat auton käteisellä, voi alennus jäädä paljon pienemmäksi.

Älä uskottele itsellesi, ettet saa muuttaa mieltäsi

Vaikka sinulla olisi jo autoliikkeen rahoitustarjous taskussasi ja olet antanut ymmärtää tarttuvasi siihen, ei kukaan estä sinua muuttamasta mieltäsi ennen kauppojen solmimista. Nimettömän automyyjän mukaan näin toimimalla asiakas saakin todennäköisesti paremman hinnan.

Lue myös:

    Uusimmat