"Autobahn" sai syytteen – mediassa retostellut nuori mies nousi netissä merkittäväksi huumekauppiaaksi

1:11
Tällaisia löytöjä poliisi teki esitutkinnan aikana.

Syyttäjä on nostanut syytteet kahdesta törkeästä huumausianerikoksesta, salakuljetuksesta ja lääkerikoksesta vuonna 1996 syntynyttä lahtelaismiestä vastaan.

Miehen uskotaan Autobahn-nimimerkin suojista myyneen Sipulimarket-nettihuumekaupassa huumeita ja lääkkeitä.


Lisäksi syytteen sai neljä muuta henkilöä. Näistä kahden syytetään käyttäneen nimimerkkiä Länsimetro, joiden syytettään toimineen miehen yhteistyökumppaneina. Vuonna 1989 syntynyttä vantaalaismiestä syytetään kahdesta törkeästä huumausainerikoksesta ja kahdesta törkeästä dopingrikoksesta. Vuonna 1977 syntynyt raumalaismiestä syytetään taas törkeästä huumausainerikoksesta, 13 huumausainerikoksesta, kahdesta törkeästä dopingrikoksesta ja lääkerikoksesta. Kahta muuta henkilöä syytetään huumausaineisiin liittyvistä rikoksista. Syytetyistä neljä on yhä vangittuna.

Asiaa on määrä käsitellä Helsingin käräjäoikeudessa 10. maaliskuuta lähtien.

Poliisi: "Järjestelmällistä ja ammattimaista"

Poliisi luonnehti aiemmin miehen rikollista toimintaa järjestelmälliseksi ja ammattimaiseksi, tämän rakentaessa nimimerkkinsä ja huumekaupan ympärille eräänlaisen tavaramerkin.

Miehen kiinnioton yhteydessä tehdyssä kotietsinnässä miehen asunnosta takavarikoitiin yli 10 kiloa huumausaineita, mukaan lukien noin 6,5 kiloa amfetamiinia, 1,6 kiloa metamfetamiinia, 2 kiloa MDMA-jauhetta, 7000 ekstaasitablettia ja 600 grammaa kokaiinia. Käteistä rahaa löytyi noin 45 000 euroa.

– Kun löydetään yksityisasunnosta tuollainen määrä ja kysymys on huumausaineen myyjästä, niin kyllä määrää voi pitää erittäin suurena, tapauksen tutkinnanjohtaja kommentoi tuolloin.

Epäillyn uskotaan saaneen rikollisella toiminnallaan noin miljoonan euron rikoshyödyn käteisenä rahansa ja kryptovaluuttana

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja