Autistinen poika ei ollut puhunut koskaan: Hämmästytti vanhempansa ensimmäisellä lauseellaan

0:49
Teinien ihana syntymäpäivälahja: Opettivat autistista pikkupoikaa skeittaamaan

Amerikkalainen äiti kertoi BBC:lle uskomattomasta hetkestä, kun hänen yksinäinen, autistinen 21-vuotias poikansa puhui ensimmäistä kertaa ikinä.

Floridalaisen Kerry Blochin poika David ei ole aiemmin sanonut yhtäkään sanaa parikymppisen elämänsä aikana. David kuitenkin hämmästytti perheensä, kun hän lausui ensimmäiset sanansa ikinä.

Kerry jakoi Davidin yllätyksen Twitteriin, ja siitä seurasikin kutsu koripallo-otteluun.

"Itkin liikutuksesta"

Davidilla ei ole aikaisemmin ollut ollenkaan verbaalisia kommunikointitaitoja.

Davidilla on harvinainen immuuninvajavuustila ja vain 20 prosenttia hänen immuunisysteemistään toimii. Sen johdosta David on ollut ikänsä kotiopetuksessa ja käy harvoin ihmisten ilmoilla.

– Hän ei ole pystynyt olemaan ikäistensä seurassa. Hänellä ei ole koskaan ollut yhtään ystävää, joten tiedämme, että hän on yksinäinen, kertoo Kerry. 

– Yritämme parhaamme saada hänelle jotenkuten ystävän. Mutta David on tarpeeksi fiksu ymmärtämään, että hän haluaa ystäviä ja että ihmiset pitäisivät hänestä.

Eräänä päivänä David kysyikin yllättäen vanhemmiltaan kysymyksen.

– Voisiko joku pitää minusta?

Kerry kertoo olleensa ällikällä lyöty.

Jos julkaisu ei näy, katso se täältä

– Se oli ensimmäinen kysymys, mitä hän oli koskaan sanonut minulle. Lähdin pois huoneesta, koska itkin liikutuksesta. En halunnut näyttää Davidille järkytystäni, Kerry kertoo.

Kerry vastasi Davidille, että maailmassa on tuhansia ihmisiä, jotka voisivat pitää hänestä.

– Olet ihmeellinen poika, Kerry lisää.

Kuuluisa koripalloilija kutsui katsomaan peliä

Seuraavaksi Kerry kirjautui Twitteriin ja jakoi, mitä juuri oli tapahtunut. Kerry kertoo, ettei ole internetin kasvatti, joten hän hämmästyi, kun puhelin alkoi yhtäkkiä vilkkua ilmoituksista.

– Vilkaisin puhelinta, ja siinä oli satoja ilmoituksia!

Kerry oli saanut tuhansia vastauksia käyttäjiltä, ja mukana oli paljon autististen lasten vanhempia.

Kaiken lisäksi Kerry ja David saivat NBA-koripelaaja Joe Inglesiltä kommentin twiittaukseen.

Joe kertoi, että hänellä ja vaimollaan on autistinen poika, ja heidän perheensä pitää paljon Davidista. Ingles kutsui heidät jopa seuraamaan Utahiin Jazz-joukkueen koripallopeliä, jossa Ingles itse pelaa.

Jos julkaisu ei näy, katso se täältä.

Lisäksi Kerry sai viestejä myös armeijalta, palomiehiltä, poliiseilta ja Davidin lempijoukkueen, Jacksonville Jaguarsin pelaajilta.

Kerryn mukaan David on kuin muuttunut poika.

– Hän on juossut ympäri taloa hymyillen. Olemme yrittäneet lukea joka ikisen viestin. Joskus olemme valvoneet jopa aamuviiteen saakka viestejä lukiessa, Kerry kertoo.

– Yritän vastata kaikille. David ei halua, että kukaan jää ulkopuolelle, hän rakastaa kaikkia. Minusta tuntuu, että hän tietää, miltä tuntuu jäädä ulkopuoliseksi, joten hän haluaa mukaan lukea kaikki vastaukset ja kertoa kaikille, että hän rakastaa heitä.

Lähteet: BBC, Twitter

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja