Australialainen äiti suojasi kekseliäästi vauvansa koronavirustartunnalta kauppareissulla – niksille hyväksyntä myös lääkäriltä

Pienten lasten isä paljastaa: ”Tämä taskusta löytyvä esine on helpottanut arkea valtavasti” 0:34
Helsinkiläinen pienten lasten isä keksi hyödyllisen kikan puklu- ja ruokatahroille

Nainen otti käyttöönsä vaunujen sadesuojan suojellakseen lastaan virukselta ja muiden ihmisten pärskeiltä. Asiasta uutisoi Kidspot.

Monet vanhemmat voivat joutua ottamaan lapsensa mukaan ruokakauppaan ja muille pakollisille asioille koronaviruksesta huolimatta. Tämä voi aiheuttaa huolta ja ahdistusta.

Eräs äiti keksi käyttää vaunujen sadesuojaa vauvan turvana. Hän jakoi ideansa sosiaalisessa mediassa.

– Muistatteko ne ärsyttävät sadesuojat, jotka saimme vaunujen mukana? Löysin sille vihdoin käyttöä tässä COVID-hulluudessa, hän kirjoittaa.

Kikka sai lääkäriltä vihreää valoa

Monet kehuivat naisen nokkelaa ideaa, mutta joissain ihmisissä se herätti huolenaiheita. Vanhemmat kyseenalaistivat muun muassa sen, suojaako sadesuoja todella virukselta ja onko sen käyttö turvallista vaunuissa olevalle lapselle.

– Vaikuttaa teoriassa hyvältä, mutta suoja pitäisi desinfioida kotiin tullessa, eikö? kysyy eräs äiti.

Tohtori Sam Hayn mukaan tapa on nokkela, jos lapsi on pakko ottaa mukaan ostoksille.

– Tiedämme, että COVID-19-virus tarttuu pisaratartuntana. Se voi siis tarttua, jos viruksen kantaja yskäisee tai aivastaa kahden metrin säteellä sinusta, Hay kertoo Kidspot-sivustolle.

– Kuvittele, että joku yskäisee juuri kun menet vaunujen kanssa ohi. Pisaroita voi lentää lapsesi päälle, hän sanoo.

Tästä syystä Hay pitää sadesuojan käyttöä hyvänä ideana.

– Sadesuoja luo esteen vauvan ja muun maailman välille.

Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

Lääkäri varoittaa yhdestä asiasta

Hay kehottaa kuitenkin varovaisuuteen aina, kun vaunut peitetään. Vaunut voivat helposti tulla sisältä vaarallisen kuumaksi. Ohutkin harso vähentää ilmankiertoa vaunujen sisällä.

Pienet lapset ovat erityisen herkkiä kuumuudelle, sillä heidän ruumiinlämpönsä voi nousta 3–5 kertaa aikuisen ruumiinlämpöä nopeammin. Näin ollen he ovat alttiimpia lämpöhalvaukselle ja muille kuumuuden aiheuttamille terveyshaitoille.

– Tarkkaile kokoajan lämpötilaa vaunujen sisällä, Hay sanoo.

– Pidä huolta siitä, ettei lapsesi työnnä käsiä suojan ulkopuolelle. Pyyhi suoja kotiin tullessasi, ennen kuin otat lapsen ulos vaunuista, hän ohjeistaa.

Lähde: Kidspot

Lue myös:

    Uusimmat