Audi tunnistaa pian liikennevalot – kertoo miten selviät vihreillä

Audi kehittää parhaillaan teknologiaa, joka kykenee tunnistamaan liikennevalot ja neuvomaan kuljettajaa siitä, miten tämä pystyy välttämään punaiset valot.

Järjestelmällä pyritään vähentämään autojen päästöjä ja vähentämään matkantekoon käytettyä aikaa.

Teknavi on mukana Huawein innovaatiopäivillä, jotka järjestetään Münchenissä. Tapahtuman toisen päivän aloitti Audin esikehitysosaston johtaja Andreas Reich, joka valotti autovalmistajan suunnitelmia uuden teknologian käytöstä.

Audin tavoitteena on luoda liikennetietojärjestelmä yhdessä kaupunkien liikennevalvonnan kanssa. Teknologialla varustettu auto yhdistetään kaupungin liikennevalojärjestelmään. Sen jälkeen järjestelmä kertoo, millä nopeudella kuljettajan on ajettava, jotta auto selviää matkan ”vihreällä linjalla”. Jos auto jää punaisiin valoihin, kojelaudassa oleva näyttö kertoo odotusajan valojen vaihtumiseen.

Kyseinen teknologia on tällä hetkellä testattavana prototyypeissä Yhdysvalloissa ja Aasiassa. Reichin mukaan järjestelmä voidaan jatkossa integroida kaikkiin Audi-malleihin. Vielä ei ole tiedossa, koska järjestelmä on valmiina myyntimalleihin. Järjestelmän yleistyminen vaatii yhteistyön kaupunkien kanssa.

Lue myös:

    Uusimmat