Athanasioksen kassi:

- lampaankyljyksiä - pakasteseitä - Tahini-purkki - munakoiso - kesäkurpitsa - tomaatti - voikukanlehtiä - lipstikkaa - basilikaa - punasipuli - fetajuustoa - ruisleipä

Jyrki Sukulan ja Athanasioksen menu:

Munakoiso-alkuruoka

1/2 munakoiso viipaleina 3 rkl vehnäjauhoa 3 rkl oliiviöljyä suolaa pippuria 1/2 sitruuna lohkoina salaattia

Paista parilalla vehnäjauhoissa pyöräytetyt munakoisoviipaleet runsaassa oliiviöljyssä. Mausta suolalla ja pippurilla, tarjoile sitruunalohkon ja salaatin kanssa.

Tomaatti-fetasalaatti

2 tomaattia 1/2 prk fetajuustoa 5 lehteä basilikaa 3 lehteä lipstikkaa 1/3 sipuli viipaleina persiljaa oreganoa

Viipaloi tomaatit ja feta, asettele vadille ja mausta hienonnetulla basilikalla, lipstikalla, oliiviöljyllä, ohuilla sipulin viipaleilla, persiljalla ja oreganolla.

Fetakeitto

1/2 prk fetajuustoa 1/2 dl kermaa 2 dl maitoa valkopippuria suolaa 2 tl Tahinia 3 lehteä lipstikkaa 2 viipaletta ruisleipää

Keitä fetaa, maitoa ja kermaa kattilassa kunnes feta on sulanut. Lisää joukkoon suolaa (riippuen fetan suolaisuudesta), pippuria ja lipstikkaa. Kaada tehosekoittimeen ja lisää Tahini (seesamsiemen jauhetta) ja soseuta kuohkeaksi tehosekoittimella. Tarkista maku. Paahda pannulla ruisleivästä tikku ja tarjoile keiton kanssa.

Paistettua seitä

120 g seitä 2 ruisleipää raastettuna 1/2 dl oliiviöljyä 1/2 sitruuna 2 valkosipulin kynttä n. 5 cm pala kesäkurpitsaa 5 kpl voikukanlehtiä

Raasta ruisleipää hienoksi raastimella. Leikkaa seistä sopivan kokoisia annospaloja ja pyörittele leipäraasteessa. Asettele kalanpalat öljyiselle uunipellille ja laita kalojen päälle reilu sitruuna viipale. Lisää öljyyn valkosipulin kynsi. Paista uunissa 175 asteessa noin 5 minuuttia ja tarjoile freesatun kesäkurpitsan ja voikukan lehtien kanssa.

Grillatut lampaankyljykset ja fetakastiketta

2 kyljystä/ruokailija 1/2 dl valkoviiniä 2 valkosipulinkynttä 1/2 sipuli hienonnettuna 1 dl fetajuustoa 1/2 dl ruohosipulia hienonnettuna valkopippuria suolaa 1/2 sipuli viipaloituna 2 rkl balsamiviinietikkaa

Paista kyljykset kuumalla pannulla, jos kyljyksen reunalla on paksu kalvo voit tehdä siihen muutamia viiltoja niin se ei paistamisen aikana käperry kupiksi. Laita kattilaan valkoviiniä, hienonnettua valkosipulia ja sipulia. Vatkaa joukkoon fetaa ja mausta hienonnetulla ruohosipulilla sekä suolalla ja pippurilla. Suolan määrä riippuu käyttämäsi fetan suolaisuudesta. Tarjoile balsamicolla marinoidun sipulin kanssa.

Lue myös:

    Uusimmat