Asutko pienessä asunnossa? Näin saat taiottua sinne lisätilaa!

Etenkin pääkaupunkiseudulla asuvat saattavat joutua asumaan vain muutaman kymmenen neliömetrin asunnoissa, jolloin tilaa sisustamiselle jää vähemmän. Näillä näppärillä vinkeillä saat lisätilaa pieneenkin kotiin.

Haluatko pysyä ajan tasalla asuntomaailman uutisista? Käy tykkäämässä Jokakodista Facebookissa!

Pieni koti voi tuntua entistäkin ahtaammalta, mikäli se on täynnä järjestelemätöntä tavaraa. Myös valaistuksella voidaan saada luotua lisätilan tuntua. Jo pienillä muutoksilla saat kotisi tuntumaan tilavammalta.

Vaihda tummasta vaaleaan

Ahtaasta olohuoneesta saat tilavamman näköisen maalaamalla seinät vaalein sävyin. Lisätilan tuntua saat vielä enemmän, jos jätät eteisen seinät hieman tummemman sävyisiksi.

Päästä valo sisään

Kun verhot on vedetty täysin pois ikkunoiden edestä, luonnonvalo pääsee valaisemaan asuntoa parhaalla mahdollisella tavalla. Älä siis peitä ikkunoitasi rulla- tai tavallisin verhoin, vaan pidä ne kiinni ainoastaan yöaikaan.

Älä pidä tavaroita lattialla

Hanki seinähyllyjä, säilytyslaatikoita ja muita elementtejä, joiden sisään tai päälle voit piilottaa ylimääräiset tavarat. Pyri siihen, ettei lattiatasossa olisi mitään muuta kuin välttämättömimmät asiat, jolloin liikkumatilaa on enemmän.

Luo heijastuksia

Peilit antavat illuusion suuremmasta kodista, joten niiden ripustaminen seinille kannattaa. Jos asunnossasi on matala katto, saat huoneen korkeamman oloiseksi ripustamalla taulut katon ylärajaan, ei keskelle seinää.

Kiinnitä huomiota toimivuuteen

Sisustaessa pientä asuntoa kannattaa huomio keskittää saumattomaan toimivuuteen. Jos tapanasi on esimerkiksi ruokailla sohvalla istuen, ei keittiön pöytää kannata pitää turhaan tilaa viemässä. Voit myös yrittää siirtää pöydän johonkin käytännöllisempään paikkaan.

Esteettömyys keittiössä

Asiantuntijoiden mukaan keittiössä työskennellessä asukkaan tulisi päästä vaivattomasti tiskialtaan, lieden sekä jääkaapin luokse. Lisätilaa keittiövälineille saat asentamalla lisää seinähyllyjä tai ripustuskoukkuja.

MTV3 / Jokakoti

Lähde: RealSimple

Kuva: Colourbox

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja