Asuntojen hintojen nousu tasaantuu

Asuntojen hintojen nousu tasaantuu maanantaina julkistetun Suomen SKV:n valtakunnallisen hintabarometrin mukaan loppuvuodesta. Liikejohtaja Raimo Sarajärven mukaan 780 kiinteistönvälittäjän arviot viittaavat siihen, että tarjonnan lisääntyminen on vakiinnuttamassa markkinatilannetta.

-Kysyntä näyttää jatkuvan edelleen vilkkaana, joten asuntomarkkinoilla ei vastaisuudessa tapahdu nopeita muutoksia, sanoi Sarajärvi. Markkinoiden vilkkaudesta kertoo hänen mukaansa asuntoesittelyissä kävijöiden määrän kasvu. -SKV:n verkkosivujen vierailijamäärätkin lähestyvät 100000 kävijää kuukaudessa, totesi hän.

Useimmat barometriin vastanneet välittäjät odottavat hintojen pysyvän ennallaan lähes koko maassa. 80 paikkakunnalta olevat vastaajat arvioivat asuntojen hintojen voivan laskea 0-2 prosenttia loppuvuonna Helsingissä, Tampereella ja Lahdessa.

Muualla maassa hintataso pysyy barometrin mukaan muuttumattomana. -Asuntomarkkinoilla vallitsee nyt normaali suhdanne eli tarjonta ja kysyntä ovat tasapainottumassa ja sen myötä hintojen nousu tasaantumassa. Alueilla, joilla hintojen nousu on ollut voimakkainta, saattaa lyhyellä aikavälillä näkyä pientä korjausliikettä alaspäin, mutta pidemmällä aikavälillä hintojen laskulle ei ole perusteita, sanoi Sarajärvi.

Tilastokeskuksen mukaan asuntojen hinnat nousivat maaliskuun lopussa päättyneen vuoden aikana 7,1 prosenttia. SKV:n tammikuun barometrissä asuntojen hintojen ennustettiin nousevan koko tänä vuonna 4-5 prosenttia.

(MTV3 - STT)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja