"Asukasviihtyvyys vähenee, kun ei tee mieli mennä pökäleiden sekaan viettämään piknikkiä" – MTV Uutisten kyselyn mukaan yli puolet olisi valmiita luopumaan valkoposkihanhien suojelusta

Valkoposkihanhet Helsingin Yliopiston Viikin koetilan riesana 1:58
Katso video: Hanhet piinaavat yliopiston koetilaa Espoon Viikissä

Yli puolet suomalaisista on sitä mieltä, että valkoposkihanhien suojelusta pitäisi luopua.

MTV Uutisten teettämän kyselyn mukaan 51 prosenttia suomalaisista on sitä mieltä, että valkoposkihanhien suojelusta pitäisi luopua niin, että kantaa saadaan pienennettyä. 

Kyselyssä miehistä asiasta täysin samaa mieltä on 57 prosenttia ja naisista 48 prosenttia vastaajista.

Valkoposkihanhiin suhtautuminen on kyselyn mukaan kielteisintä Etelä-Suomen ja Länsi-Suomen läänissä. Itä-Suomen, Oulun ja Lapin läänissä asiaan suhtautuminen on taas myönteisempää.

Nuoremmat suhtautuvat myös yleisesti ottaen positiivisemmin hanhiin kuin vanhemmat.

 "Tulokaslaji, joka ei kuulu tänne"

Kyselyyn vastanneista moni pitää valkoposkihanhea aggressiivisena, sotkevana ja vahinkoa aiheuttavana. Monien mielestä kanta on tällä hetkellä liian suuri ja sitä pitäisikin pystyä säätelemään.

– Asumisviihtyisyys vähenee kun ei tee mieli mennä niiden pökäleiden sekaan viettämään piknikkiä tai ottamaan vapaapäivänä aurinkoa tai heittää palloa, frisbeetä tai mitä tahansa puistoliikuntaa, yksi vastaajista kirjoittaa.

– Hanhet on vallanneet jo suuren osan puistoalueita, joka ei ole niiden luontainen elinympäristö, joten nyt on aika häätää ne pois, tarvittaessa metsästämällä, kirjoittaa toinen.

– Hullua suojella mielettömäksi paisunutta kantaa.

MTV Uutisten kesäkuussa teettämään kyselyyn vastasi 2 264 ihmistä eri puolelta Suomea.

Lue myös:

    Uusimmat