Asukasliitto moittii Kansan konkurssipesän vuokrankorotuksia

Asukasliiton mielestä Henki-Kansan konkurssipesä korottaa vuokria vastoin aravarajoituslakia. Vuokrat pyritään jo aravarajoitusaikana nostamaan markkinavuokratasoon.

Asukasliiton mukaan Henki-Kansan konkurssipesä pyrkii kaksinkertaistamaan vuokrat muutaman vuoden sisällä, jolloin vuokrat nousisivat 65-70 mk neliömetriä kohti. Perusteena on käytetty perusparannuksiin varautumista. Perusparannukset on arvioitu sen suuruisiksi, että vuokrat näyttäisivät niiden perusteella nousevan markkinavuokratasoon.

Henki-Kansan konkurssipesän tapauksessa useiden talojen aravarajoitukset päättyvät 2-4 vuoden kuluessa, jolloin taloissa on ehditty kerätä ylimääräisiä miljoonia korjauksia varten.

-Käyttö- ja luovutusrajoituksen päätyttyä taloista saadaan käypä markkinahinta ja kun talot myydään, ylimääräisinä kerätyt varat siirtyvät uudelle omistajalle hyödyntäen siten nykyisen omistajaa parempana myyntihintana. Tehdäänkö korjauksia koskaan ja jos tehdään, minkä suuruisina, liitto kysyy.

Asukasliitto vaatii, että kunnat valvovat erityisesti niiden aravatalojen vuokria, joissa aravarajoitukset ovat muutaman vuoden kuluessa päättymässä, ja niiden omistajien osalta, jotka mitä todennäköisimmin myyvät aravavuokratalot heti rajoitusten päätyttyä.

(MTV3-STT)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja