Ässien alkukausi on ollut karmea, luotto säilyy silti päävalmentajaan: "Valmentajat ovat tehneet ihan hyvää duunia"

Etukäteen sarjan keskikastiin povattu Ässät on ollut alkukauden yksi suurimmista pettymyksistä jääkiekon SM-liigassa. Porissa ollaankin pohdittu syitä vaisuun alkukauteen ja käyty tiiviisti keskusteluja.

Pääkuvan videolla Tulosruudun kuvaa.

Porin Ässien alkukausi on ollut murheellinen. Kun voittosarakkeessa on pyöreä nolla kymmenen pelatun ottelun jälkeen, on silloin jotain vialla.

Onhan Ässät toki voittanut kaksi ottelua jatkoajalla, mutta silti: ei yhtään kolmeen pisteen voittoa, vähiten tehtyjä ja eniten päästettyjä maaleja.

Ässät seilaa tällä hetkellä kolmen ottelun tappioputkessa. Ässien urheilujohtaja Jari Korpisalo myönsi, että alkukausi on ollut haastava.

– On ollut erinäköisiä tapoja hävitä pelejä ja kovasti olemme miettineet syntyjä syviä ja ratkaisuita jatkoon. Sitähän se on, silloin kun tulee turpaan. Koitamme löytää keinoja palata voittoihin, Korpisalo totesi MTV Sportille.

Korpisalo ei halunnut lähteä luettelemaan syitä vaisuun alkukauteen, vaan halusi katsoa eteenpäin.

– Tällä hetkellä on turha etsiä syitä sen enempää. Silloin, kun joukkue häviää, niin silloin se näyttää useastikin tosi heikolta, mutta koitamme täällä päässä saada positiivista ilmettä ja sitä kautta positiivista tulosta, Korpisalo pohti.

Ässien pelaamisessa on sakannut alkukaudella käytännössä kaikki. Joukkueen viisikkopelaamisessa ei ole oikein ollut havaittavissa toisteisuutta eikä järin paljoa rakennettakaan.

Erikoistilannepelaaminen on ollut sarjan heikointa, eikä pelaajistossakaan ole kovin paljoa nähty laadukasta suorittamista.

Korpisalo sanoikin, ettei Ässät ole pelannut sellaista jääkiekkoa, mitä hän olisi etukäteen toivonut.

– Ei tietenkään, kun olemme hävinneet. Totta kai odotusarvot olivat ensimmäiseen kymmeneen peliin, että olisi enemmän pisteitä, sehän on selvä. Mutta kun ei ole, niin niitä täytyy seuraavaan kymppiin ottaa, Korpisalo kertoi.

Oletko sitten ollut tyytyväinen joukkueen pelilliseen ilmeeseen?

– Paikka paikoin se on ollut ihan ok. Okei, viime aikoina, kun on tullut tappioita enemmän, siihen on tullut ailahteluita. Paremmaksihan sitä pitää saada, jotta voimme voittaa. Sehän on ihan fakta, Korpisalo vastasi.

Päävalmentajalla seurajohdon tuki

Kun tulokset eivät ole olleet toivottuja, käydään yleensä jääkiekkoseuroissa keskusteluja. Niin myös Ässissä.

Korpisalo totesi, että keskustelut päävalmentajan Mikael Kotkaniemen, hallituksen ja toimitusjohtajan Mikael Lehtisen kanssa ovat olleet rakentavia.

– Asiasta ollaan heidän kanssaan keskusteltu avoimesti; minä, päävalmentaja, hallitus ja toimitusjohtajakin saman pöydän ääressä. He välittävät ja heidän kuuluukin välittää. Toistaiseksi kaikilla on sama tavoite menestyä ja jokainen omassa tehtävässään haluaa tukea ja auttaa meidän joukkuetta.

Vaikka Ässien alkukausi on ollut vaikea ja porilaisjoukkue on sarjan jumbona sekä pudotuspeliviiva on karkaamassa, on Korpisalo silti tyytyväinen päävalmentaja Kotkaniemen tekemiseen.

– Valmentajat ovat tehneet ihan hyvää duunia, ei siitä ole kahta sanaa. He miettivät yötä päivää kuumeisesti syntyjä syviä ja millä muutetaan kurssi. Ei siinä mitään moitittavaa ole.

Eli hänellä on edelleen seurajohdon tuki ja luotto?

– Joo, koutsit tekevät kovasti hommia. Se on ihan ok, Korpisalo vastaa.

Tapaus Jesperi Kotkaniemi

Vaikean alkukauden tuloksista on vastuussa myös urheilujohtaja. Hän on kasannut joukkueen ja hankkinut seuran peräsimeen päävalmentajan.

Ässien hankala alkukausi ei ole kuitenkaan vienyt Korpisalolta kokonaan yöunia. Hän sanoo, että on nukkunut lähes kaikki yöt putkeen.

– Tämä kilpaurheilun raadollisuus tiedetään. Kolme vuotta olen tässä hommassa ollut ja joka kausi on mahtunut heikompi jakso ja nyt se näyttäisi tulevan kertaheitolla tähän alkuun.

– Totta kai se pistää mietityttämään ja koko ajan pohditaan, että miten voin tukea tuota joukkuetta entistä enemmän, hän jatkoi.

Tällaisessa tilanteessa urheilujohtaja pyrkii auttamaan joukkuetta miettimällä mahdollisia pelaajahankintoja.

– Onko jotain sellaista, mikä voisi auttaa meidän joukkuettamme vai ovatko riittävät työkalut siellä (joukkueessa). Se on tällä hetkellä se isoin juttu, millä voisi tukea ja auttaa, eli jotain täsmä apuja pelaajistoon.

Ässien tilanteen synkkyyttä lisää se, että täksi kaudeksi joukkueen ykkössentteriksi kaavailtuJesperi Kotkaniemi on ollut alkukauden ajan Montreal Canadiensin matkassa NHL:ssä.

Kotkaniemi on pelannut kolme ottelua ja saalistanut yhden syöttöpisteen sekä kerännyt runsaasti kehuja. Näyttääkin pikkuhiljaa siltä, ettei 18-vuotias huippulupaus ole välttämättä palaamassa Poriin.

– Siitä olemme tietysti keskustelleet ja katsotaan, miten siinä loppujen lopuksi käy. Hyvältähän se näyttää "Jepun" osalta. Se on ilmiselvää, että jos Jesperi jää sinne, me tulemme tarvitsemaan apuja keskikaistalle.

Lue myös:

    Uusimmat