Ilveksen Juhani Tamminen joutui tappeluun – yllätti itsensäkin: "Luulin, että se jäisi siihen, sitten alkoi tulla moukaria"

Tampereen Ilves otti Sportia vastaan viidennen voittonsa putkeen, kun se murskasi vaasalaiset peräti 8-3-lukemin. Ottelun kuohuttavin tilanne nähtiin ensimmäisessä erässä.

Pääkuvan videolla Tulosruudun kuvaa.

Ilveksen hyökkääjä Juhani Tamminen taklasi Sportin puolustajaa Jyri Niemeä vaasalaisten maalin takana. 

Taklauksen jälkeen kaksikko nahisteli keskenään hetken aikaa, kunnes alkoi kovempi mylly ja iskujen vaihto.

– Vähän pääsin yllättämään itseänikin, kun se tiputti hanskat. Kävin häntä taklaamassa maalin takana, vähän tuupimme ja ajattelin, että se jäisi siihen, mutta sitten alkoikin tulla takaraivoon moukaria, Tamminen kertoi MTV Sportille.

– Vähän tanssimme, mutta en itse päässyt siihen lyömään ollenkaan. Vähän siinä suojasin itseäni ja yritin saada jätkälle ulosajon, mutta eihän hän saanut kuin 2+2, hän jatkoi.

Niemi sai tilanteesta 2+2+10 -jäähyn, kun Tamminen sai 2+10 -jäähyn. Nahistelun aikana Niemi pudotti hanskansa, mutta Tamminen ei.

Kaikki odottivat suihkukomennusta Niemelle, mutta sitä ei tullut.

– Mielestäni se oli vääryys, että hän sai vain kaksi minuuttia enemmän penalttia, vaikka hän hakkasi minun päätäni ihan kunnolla ja tiputti hanskat ihan selkeästi. Mielestäni vähän väärä tuomio, mutta olisi ehkä pitänyt itsekin tiputtaa hanskat, Tamminen kertoi.

Tilanteen jälkeen Niemi kävi vielä kuumana rangaistusaitiossa ja huuteli Tammiselle.

– Se oli sellaista, mitä ei viitsi tähän sanoa. Aika rajua tekstiä, Tamminen kertoi Niemen huutelusta. 

Tamminen muisteli, ettei ollut aiemmin urallaan tapellut. Edellinen kerta oli hänen mukaan junioreissa.

– Ehkä joskus junioreissa, kun oli testosteronit korkealla, joten joutui vähän tappelemaan. Ei sitä ole kolmekymppisenä joutunut myllyttämään, mutta näköjään täällä välillä joutuu. 

Ilves nousi sarjakakkoseksi

Ilves oli ottelussa 0-1-tappioasemassa ensimmäisen erän jälkeen, mutta teki toisessa erässä peräti neljä maalia. 

Tehdyt neljä maalia siivittivät lopulta tamperelaisseuran voittoon.

– Aika sellainen tapahtumarikas matsi oli, paljon maaleja ja paljon maalipaikkoja, mutta onneksi olimme tehokkaampia kuin vastustaja, saimme tärkeät kolme pistettä ja voittoputki jatkuu.

Tammisen mielestä Teemu Rautiaisen tekemä maali kymmenen sekuntia ennen toisen erän loppumista katkaisi Sportin selkärangan.

– Sitten saimme kolmannen erän alkuun hyvän startin ja saimme muistaakseni siihen kaksi maalia ja sitten peli olikin jo 6-2. Loppu olikin sitten aikamoista höntsäilyä. Hyvin Sport tuli lopussa päälle ja pääsi tekemään vielä ihan kunnolla hommia, Tamminen päätti.


Lue myös:

    Uusimmat