Asiat, joista pariskunnat riitelevät matkoilla eniten

Liian täysi matkalaukku ja passit kadoksissa – tuttu juttu? Lue matkailevien pariskuntien yleisimmät riidanaiheet.

Lähtöaika lentokentälle

Suhteen käytännöllinen osapuoli haluaa olla kentällä aina kolme tuntia etuajassa, ihan vain siltä varalta, jos jotain sattuu. Rennommin ottava taas vihaa turhaa odottelua kentällä. Hän painaa torkkunappia ja yrittää viivästyttää liian aikaista lähtöä.

Pakkaaminen

Pakkaaminen voi olla haastavaa – erityisesti naiselle, jos mukaan tarvitsee kahdeksan paria kenkiä. Viikko lomalla voi olla lyhyt aika, mutta täytyyhän lomalla pukeutua halutessaan parhaimpiinsa. Vinkki miehille: jätä naisen pakkausvimma huomiotta, ja auta, jos sinua tarvitaan esimerkiksi täpötäyden matkalaukun sulkuoperaatiossa.

Suunnistaminen

Vieraissa kaupungeissa suunnistaminen voi aiheuttaa pariskuntien välille pieniä jännitteitä. Toinen tulkitsee karttaa toisin ja pahimmassa tapauksessa kumpikin luottaa vain omaan tuntumaan. Tulos? Ei välttämättä paras mahdollinen, ja kallisarvoista aikaa lomalla kuluu kinaamiseen.

Missä passit?

Kentällä ollaan ja ajoissa, mutta kenellä on passit? Loman alkajaisiksi ei taatusti mikään aiheuta niin ikävää kahnausta kuin pelätä, että jompi kumpi on jättänyt ne vahingossa kotiin. Tästä seuraa paniikinomainen ja raivoisa laukkujen ja taskujen tutkiminen, kunnes toinen kaivaa ne lopulta esiin sivutaskun pohjalta.  

Toisten naisten ja miesten tuijottelu

Yksi varma tapa latistaa lomatunnelma on vieraiden naisten tai miesten kiikarointi. Katsoa toki saa, mutta liiallinen tuijottelu pahoittaa taatusti kumppanin mielen ja voi aiheuttaa lopulta riidan.

Aurinkorasvan käyttö

Jos puoliso ei jostain syystä halua käyttää aurinkorasvaa, voi siitä koitua välillisesti ongelmia toisellekin osapuolelle. Jos aurinko pääsee polttamaan pahemman kerran, loppuloma menee kärvistellessä kivuliaan ja kuoriutuvan ihon kanssa. Pahimmassa tapauksessa joudut viettämään pari päivää poissa auringosta hotellihuoneesi vankina ja yhteiset suunnitelmat ovat mennyttä.

Alkoholin käyttö

Muutama drinkki vielä menettelee, mutta mikäli toinen osapuoli tahtoo lipitellä alkoholia pikkutunneille saakka, voi tämä aiheuttaa närää suhteessa. Jos toisen intresseissä on herätä ajoissa ja viettää aktiivinen lomapäivä, ei juomari taatusti jaksa raahautua mukaan.

Flirttailu tarjoilijan kanssa

Toivoisit tunnelmallista illallista puolisosi kanssa, mutta tarjoilijamies tai -nainen on varsinainen liehitteijä ja nappaa kultasi huomion? Liian lipevä tarjoilija on omiaan pilaamaan intiiminen ravintolatunnelman. Etenkin, jos oma puoliso lähtee flirttiin mukaan.

Epäilyttävien ruokien syöminen

Toinen tahtoo napata katukojusta ruokaa, toinen vaatii kunnon ravintolaa. Minne mennä? Yksi matkailevien pariskuntien kiistanaiheista on myös ruoka, sillä aina mieltymykset eivät osu yksiin. Toinen pelkää ruokamyrkytystä, joka sattuessaan edes vain toiselle voi pilata molempien lomasuunnitelmat. Vatsan toki voi saada sekaisin niin katuruoasta kuin myös hienommasta ravintolasta. 

Miten matkailuala vastaa muuttuvaan turvallisuustilanteeseen?

Katso Huomen Suomen keskustelu maaliskuulta 2016.

16:39

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja