Prinssi Harryn ja herttuatar Meghanin kodissa tehtiin valtava remontti – veronmaksajille miljoonien kustannukset

6:07
Prinssi Harry ja herttuatar Meghan esittelivät kahden päivän ikäisen esikoisensa.

Prinssi Harryn ja herttuatar Meghanin koti laitettiin uuteen uskoon.

Britannian prinssi Harryn ja herttuatar Meghanin uuden kodin remontoiminen kustansi veronmaksajille noin 2,7 miljoonaa euroa. Asia selviää kuninkaallisten kulujen kirjanpidosta. Brittimonarkian viime tilivuoden kuluja esittelevä raportti julkaistiin esimerkiksi kuninkaallisten Twitter-tilillä.

Harry ja Meghan muuttivat Frogmore Cottageen Windsoriin ennen esikoisensa syntymää. Pariskunnan Archie-poika syntyi 6. toukokuuta.

Vuonna 1801 rakennettu kiinteistö oli erotettu viideksi erilliseksi asumukseksi, mutta puoli vuotta kestäneessä remontissa se muutettiin taas yhdeksi asumukseksi.

– Kiinteistöä ei ollut remontoitu joihinkin vuosiin, ja se oli jo aiemmin korvamerkitty remontoitavaksi, kertoi monarkian kirjanpidosta vastaava Michael Stevens.

– Rakennus muutettiin takaisin yhdeksi asumukseksi, ja vanhentunut infrastruktuuri vaihdettiin, jotta kiinteistölle taattaisiin pitkä ikä.

Stevensin mukaan kuninkaalliset maksoivat itse esimerkiksi kalusteet.

Monarkian viralliset kulut tilivuodelta 2018–2019 olivat yhteensä 67 miljoonaa puntaa eli noin 75 miljoonaa euroa. Luvuista selviää myös, että kuninkaalliset käyttivät noin 26 miljoonaa euroa 463-henkisen vakituisen henkilöstön palkkoihin.

Virallisiin vieraanvaraisuuksiin ja taloudenhoitoon käytettiin noin 2,6 miljoonaa euroa, mukaan lukien 1,9 miljoonaa euroa ruokiin ja juomiin noin 160 000 vieraalle.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja