Mainos

Asiantuntija tuomitsee: Tästä syystä sinun ei tulisi koskaan käyttää tekokuiduista valmistettuja vaatteita – "rahan tuhlausta"

Synteettisistä materiaaleista valmistettujen vaatteiden käyttö on pahin asia, jonka voit tehdä kehollesi, asiantuntija toteaa.

Vaatteiden valmistuksessa käytettyihin materiaaleihin kannattaa kiinnittää huomiota hintalappua enemmän. Tätä mieltä on ainakin ruotsalaisen Expressen-lehden oma asiantuntija Karin Högström, jonka mukaan synteettisistä eli tekokuiduista valmistetut vaatteet ovat paitsi epämukavia, myös nopeasti muotonsa menettäviä. 

"Sellaisen ostaminen on kuin maksaisit tyhjästä"

Hörgströmin mukaan keholle yksi pahimmista tekokuiduista on suosittu akryyli, jota käytetään muun muassa neulepuseroissa.

– En pysty kuvittelemaan, että pukisin päälleni akryylistä valmistettuja vaatteita. Tällaisten vaatteiden käyttäminen on kehollesi sama asia kuin pukisit päällesi muovipussin. En, olen totaalisesti sitä vastaan! Högström toteaa.

Naisen mukaan akryylista valmistetut vaatteet eivät ime itseensä kosteutta, mikä saa sinut tuntemaan nopeasti kylmää. Jos kangas ei ime hikeä, se jää kerrokseksi ihon pinnalle aiheuttaen vilun väreitä.

– Saatat ajatella, että akryylista valmistettu paita näyttää lämpimältä ja mukavalta, mutta sitä se ei ole. Ei lämmin eikä mukava. Sellaisen ostaminen on kuin maksaisit tyhjästä, nainen toteaa.

– Verrattuna villaan tai puuvillaan, se on rahan tuhlausta. 

Epämukavien ja nopeasti muotonsa menettävien tekokuituvaatteiden sijaan nainen suosittelee valitsemaan luonnollisesta materiaalista, esimerkiksi puuvillasta valmistettuja vaatteita. Sen lisäksi, että puuvillaiset vaatteet siirtävät kosteuden pois iholta, oikein hoidettuna ne pysyvät pitkään hyvässä kunnossa. Puuvillavaatteita ostaessasi teet palveluksen paitsi itsellesi, myös luonnolle.

Lähde: Expressen

***

0:48

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.