Asiantuntija arvioi: prinssi Harryn äkillinen visiitti Lontooseen tuli yllätyksena kuningas Charlesillekin – isä ja poika eivät todennäköisesti aio tavata

Prinssi Harryn kohuelämäkerta on nyt julki – asiantuntija kertoo, mitkä kysymykset kysyisi itse kuninkaalliselta 13:56
Prinssi Harryn kohuelämäkerta puhuttaa – asiantuntija kertoo, mitkä kysymykset kysyisi itse kuninkaalliselta

Kuninkaallisasiantuntija Richard Fitzwilliamsin mukaan prinssi Harryn vierailu Lontooseen yllätti myös kuninkaalliset.

Prinssi Harry, 38, yllätti monet maanantaina 27. maaliskuuta saapumalla yllättäen Yhdysvalloista vanhaan kotikaupunkiinsa Lontooseen korkeimpaan oikeuteen salakuuntelua ja yksityisyyttä koskevassa asiassa. 

Expressin haastatteleman kuninkaallisasiantuntija Richard Fitzwilliamsin mukaan Harryn vierailu saattoi olla yllätys myös kuninkaallisen perheen jäsenille, ja hänen arvionsa mukaan sitä ei olisi suunniteltu etukäteen Harryn isän kuningas Charlesin kanssa. 

– Ongelma tässä esiintymisessä on se, että se on yllätysesiintyminen, ja Sussexin pitävät yllättämisestä. He ovat aina arvaamattomia, eikä kukaan odottanut tätä, Fitzwilliams arvioi. 

Prinssi Harry ja useat julkisuuden henkilöt, kuten Elton JohnSadie Frost ja Liz Hurley haastavat oikeuteen Daily Mailin ja Mail on Sunday -lehtien kustantajan, jota syytetään laittomasta tiedonkeruusta.

Asiantuntija arvioi, että koska tapaukseen liittyy useita korkean profiilin julkisuuden henkilöitä, oli Harry mahdollisesti arvioinut, että hänelle olisi myös hyötyä siitä, että olisi paikalla. Lisäarvoa esiintymiseen toi Fitzwilliamsin mukaan se, että kyseessä on keskustelu yksityisyyden suojasta, johon Harry on suhtautunut erittäin voimakkaasti vaimonsa Meghanin kanssa.

Fitzwilliamsin mukaan Harryn vierailu ei selkeästi ollut etukäteen suunniteltu, sillä kuningas Charlesin oli tarkoitus olla maanantaina Ranskassa ja keskiviikkona hän matkustaa Saksaan. Harryn isoveli prinssi William perheineen puolestaan lomailee tiettävästi tällä hetkellä "jossain muualla, kuin Lontoossa tai Windsorissa". 

Arvioiden mukaan Harry ei todennäköisesti tule Lontoon vierailunsa aikana tapaamaan isäänsä Charlesia, jonka uskotaan oleskelevan tällä hetkellä Gloucestershiressa sijaitsevassa Highgroven kodissaan. Fitzwilliamsin mukaan on toisaalta haastavaa miettiä, mistä isä ja poika toistensa kanssa keskustelisivatkaan. 

– On hyvin vaikeaa kuvitella, mitä Harrylla ja kuninkaalla olisi sanottavana toisilleen, koska voitko sanoa mitään arkaluontoista, kun se saattaa hyvinkin ilmestyä kirjaan tai artikkeliin?

Harry ja hänen vaimonsa herttuatar Meghan vetäytyivät kuninkaallisista velvollisuuksistaan ja muuttivat Yhdysvaltoihin alkuvuodesta 2020. Sittemmin he ovat avautuneet useaan otteeseen kuninkaallisen elämänsä hankaluuksista, joista tuorein oli Harryn alkuvuodesta ilmestyneen Spare-omaelämäkerran muodossa.

Kuningas Charlesin kruunajaisia vietetään Isossa-Britanniassa lauantaina 6. toukokuuta, ja Harryn ja Meghanin tiedottaja vahvisti hiljattain parin saaneen kutsun tilaisuuteen. Pari ei ole kuitenkaan vielä julkistanut vastaustaan kutsuun.

Lue myös:

    Uusimmat