Prinssi Harry paljasti Meghanin ja Catherinen "mekkoriidan" yksityiskohdat – nyt puhuu räätäli, jonka tehtävä oli korjata itkuisen sanaharkan syy

Prinssi Harryn kohuelämäkerta on nyt julki – asiantuntija kertoo, mitkä kysymykset kysyisi itse kuninkaalliselta 13:56
Prinssi Harryn kohuelämäkerta on nyt julki – asiantuntija kertoo, mitkä kysymykset kysyisi itse kuninkaalliselta

Prinssi Harry avaa Spare-elämäkerrassaan vaimonsa Meghanin ja prinsessa Catherinen kuuluisan "mekkoriidan" yksityiskohdat.

Prinssi Harryn tuore elämäkerta Spare on puhuttanut noin viikon ajan runsaasti ympäri maailman, sillä kirja on odotetusti ollut täynnä erilaisia paljastuksia muutama vuosi sitten kuninkaallisista velvollisuuksistaan vetäytyneen Harryn elämästä monarkian keskellä. Harry on avautunut useaan otteeseen kuninkaallisen sekä hyvin julkisen elämänsä hankaluuksista, ja avaa elämäkerrassaan useita tapauksia, jotka ovat puhuttaneet ihmisiä pitkään. 

Yksi kirjassa käsiteltävistä asioista on Harryn puolison herttuatar Meghanin ja Harryn isoveljen prinssi Williamin vaimon prinsessa Catherinen spekuloitu vuosien takainen riita. Useampi vuosi sitten uutisoitiin, että Meghan ja Catherine olisivat ajautuneet riitelemään Harryn ja Meghanin häiden alla keväällä 2018. Tuolloin lähteet kertoivat, että Meghan olisi saanut Catherinen itkemään. 

Vuonna 2021 Harry ja Meghan antoivat ensimmäisen suuren profiilin haastattelunsa hovista lähtönsä jälkeen amerikkalaisjuontaja Oprah Winfreylle, jossa pari puhui ensimmäistä kertaa uutisoidusta riidasta. Tuolloin he kertoivat, että tilanne olisikin ollut päinvastainen, ja Catherine olisikin ollut se, joka oli saanut Meghanin itkemään. 

Kirjassaan Harry paljasti Meghanin ja Catherinen viestinvaihdon, joka oli koskenut häiden morsiusneitojen pukuja. Yksi morsiusneidoista oli Catherinen ja Williamin ainut tytär, tuolloin 3-vuotias prinsessa Charlotte. Harryn mukaan Catherine olisi viestittänyt Meghanille passiivis-aggressiiviseen sävyyn todeten, että morsiusneitojen puvut olivat liian isoja ja että ne kaikki olisi pitänyt tehdä uudelleen, uutisoi New York Post.

Meghan puolestaan oli Harryn mukaan vastannut, että Catherinen olisi pitänyt viedä Charlotte tapaamaan räätäliä, joka päivysti Kensingtonin palatsissa ollen valmiina tekemään muokkauksia mekkoihin, jotka täytyi alunperinkin ommella tiettyihin mittoihin ilman sovitusta. 

Tilanne mekkojen kanssa sattui vain päiviä ennen kuninkaallisia häitä, ja samaan aikaan oli päällä Meghanin monimutkainen tilanne hänen isänsä Thomas Marklen kanssa, joka jäi kiinni paparazzikuvien lavastamisesta ja myymisestä ennen häitä. Lopulta Markle, jonka oli tarkoitus saattaa tyttärensä alttarille, ilmoitti ettei saapuisikaan häihin ollenkaan vedoten terveyssyihin. 

– Meg ei vastannut Katelle saman tien. Kyllä, hänellä oli loputon määrä hää-aiheisia tekstiviestejä, mutta enimmäkseen hän käsitteli isänsä ympärillä ollutta kaaosta. Joten seuraavana aamuna hän tekstasi Katelle, että räätäli oli päivystämässä, Harry kertoo kirjassaan. 

Harryn kirjan mukaan Meghanin vastaus ei olisi miellyttänyt Catherinea, joka olisi vaatinut mekkojen tekemistä uudelleen. Kun Meghan toisti viestinsä päivystävästä räätälistä, oli Catherine Harryn mukaan vastannut ytimekkäästi. 

– Selvä, oli Catherinen vastaus, jonka Meghan puolestaan tulkitsi passiivis-aggressiiviseksi. 

Vastaus sai Meghanin tunteikkaaksi, ja Harry kertoo kirjassaan, että oli kotiin tullessaan löytänyt morsiamensa "nyyhkyttämästä lattialta". Harryn mukaan hän oli yrittänyt vakuutella puolisolleen, ettei hänen kälynsä tarkoittanut pahaa. Seuraavana päivänä Catherine olikin saapunut Harryn ja Meghanin kotiin kukkien sekä kortin kera, joilla halusi pyytää anteeksi mahdollista aiheuttamaansa mielipahaa. 

Tieto kuninkaallisten naisten välisestä draamasta vuosi kuitenkin julkisuuteen – vaikka sen narratiivi oli käännetty toisinpäin, mikä Harryn kirjan mukaan oli virheellistä. 

Kirjan julkaisun jälkeen Daily Mail etsi käsiinsä morsiusneitojen mekkojen räätälin Ajay Mirpurin, joka ei ole aiemmin kommentoinut tapausta. Hän kertoo, ettei itse todistanut riitatilanteita Meghanin ja Catherinen välillä. Mirpurin mukaan hänen oli kuitenkin kolmen työntekijänsä kanssa työskenneltävä kellon ympäri Kensingtonin palatsissa sekä Windsorin linnassa häitä edeltäneiden neljän päivän aikana, sillä yksikään kuudesta morsiusneitojen mekoista, jotka olivat ranskalaismuotitalo Givenchyn käsialaa, eivät olleet saapuessaan sopivia kantajilleen. 

– Jos jotain tapahtui kulisseissa, se ei tapahtunut minun edessäni, Mirpuri kommentoi

– Mutta kyllä, häät ovat parhaimmillaankin stressaavia. Ja varsinkin tällä tasolla järjestettävät häät, sitä on kunnioitettava.

Mirpurin mielestä on hyvin ymmärrettävää, että hääasujen epäsopivuus on saattanut aiheuttanut stressiä ja harmitusta. Hän kuitenkin itse harmittelee sitä, kuinka ihmiset ovat keskittyneet spekulaatioon Catherinen ja Meghanin riidasta sen sijaan, miltä pienet morsiusneidot lopulta näyttivät suurena juhlapäivänä. 

– En sanoisi, että se suututtaa minua, mutta koko tämän suuren tapahtuman puhutuin asia on tämä (riita). Sen pitäisi olla se, kuinka upeilta morsiusneidot näyttivät. 

Harry ja Meghan menivät naimisiin Windsorin linnan St. Georgen kappelissa 19. toukokuuta 2018. He vetäytyivät kuninkaallisista velvollisuuksistaan alkuvuodesta 2020 ja muuttivat Pohjois-Amerikkaan. Nykyään he asuvat lastensa Archien ja Lilibetin kanssa Kalifornian Montecitossa.

Lue myös:

    Uusimmat