Asiantuntijalta karu analyysi prinssi Harryn uudesta elämästä Yhdysvalloissa: "Miljoonan mailin päässä siitä, mitä hän ilmoitti haluavansa"

Seuraako prinssi Harry äitinsä Dianan jalanjäljissä? 1:36
Seuraako prinssi Harry prinsessa Dianan jalanjäljissä? Asiantuntija arvioi – katso videolta

Richard Hillgrove arvioi, ettei uusi elämä Yhdysvalloissa miellytäkään prinssi Harrya.

Kaksi vuotta sitten, tammikuussa 2020, prinssi Harry ja herttuatar Meghan ilmoittivat päätöksestään siirtyä syrjään kuninkaallisesta elämästä ja muuttavansa Pohjois-Amerikkaan esikoisensa Archien kanssa. Perhe muutti ensin Kanadaan, josta he muuttivat lopulta kesällä 2020 Kalifornian Montecitosta ostamaansa kartanoon. 

Pr-ammattilainen Richard Hillgrove arvioi, ettei elämänmuutos olisi sujunut prinssi Harryn osalta sillä tavalla, kuin hän olisit halunnut, vaan että Harrylla olisi vaikeuksia sopeutua uuteen elämäänsä Yhdysvalloissa. Hillgrove on työskennellyt muun muassa Julian AssangenAmber Heardin sekä Vivienne Westwoodin kanssa.

– Valitettavasti hän on kuin peura ajovaloissa ja on jumiutunut siihen. Hän ei näytä lainkaan onnelliselta ihmiseltä. Hän näyttää väsyneeltä, Hillgrove arvioi. 

Vuonna 2019 ollessaan vaimonsa Meghanin kanssa kuninkaallisella edustusmatkalla Etelä-Afrikassa, Harry antoi haastattelun, jossa avautui tuohon aikaan harvinaisella tavalla elämästään kuninkaallisessa perheessä. Tuolloin Harry antoi ymmärtää, ettei hän haluaisi elää elämäänsä valtavan julkisuuden kohteena. 

– Mutta hän muuntautui tällaiseksi luomukseksi Amerikassa, missä hän laulaa bussin katolla James Cordenin kanssa.

– Se on miljoonan mailin päässä siitä, mitä hän ilmoitti haluavansa: hän kertoi haluavansa yksityisen elämän. 

Hillgroven mukaan Harry tuntuu ajattelevan, että Yhdysvalloissa ajateltaisiin enemmän hänen puoliaan. Asiantuntijan mielestä ilmassa tuntuu olevan myös paljon kateutta sekä mustasukkaisuutta, mikä johtuisi muun muassa siitä, että Harry on perheensä "kakkosveli". 

– Hänellä on tärkeyden ja vallan tunne, mutta kun Amerikassa Harryn ja Meghanin show'ta ohjailevat nukkemestarit tajuavat, etteivät he voi saada heistä paljoa enempää irti, he antavat olla ja hän jää syrjään. Olen todella pahoillani Harryn puolesta. 

Harry tehtailee tällä hetkellä elämäkertaansa, joka on määrä julkaista vuoden 2022 aikana. Odotettavissa on, että Harry tulee tekemään kirjansa myötä yhä enemmän paljastuksia kuninkaallisesta perheestä, joita brittihovissa odotetaan lähteiden mukaan kauhunsekaisin tuntein. 

Viimeisen vuoden aikana Harry on avautunut useaan otteeseen elämästään ja kokemuksistaan kuninkaallisena. Maaliskuussa Harry ja Meghan antoivat toimittaja-juontaja Oprah Winfreylle toistaiseksi suurimman kohuhaastattelunsa, jonka aikana he muun muassa vihjasivat syntymättömän esikoisensa joutuneen brittihovissa kytevän rasismin kohteeksi ja että kuninkaallinen perhe ei olisi auttanut itsetuhoisten ajatusten kanssa kamppaillutta Meghania. 

Harry on kertonut, että hänen kirjaansa ei kirjoiteta "prinssinä, jona hän syntyi, vaan miehenä, joka hänestä on tullut" sekä sen olevan "tarkka sekä täysin totuudenmukainen" kertomus hänen elämästään. Kirjassa tullaan käsittelemään Harryn elämää lapsuudesta tähän päivään saakka. 

Avautumiset koskien kuninkaallista perhettä ovat tiettävästi vahingoittaneet merkittävästi Harryn suhdetta isäänsä prinssi Charlesiin ja isoveljeensä prinssi Williamiin. Joka tapauksessa kohua herättävän kirjan julkaisu heittää myös kuninkaallisille epämiellyttävän varjon kuningatar Elisabetin valtakauden 70-vuotisjuhlan ylle, jota vietetään kuluvana vuonna. 

Lähde: Express

Lue myös:

    Uusimmat