Aseella osoittelua ja puhkottuja renkaita – robottiautoihin kohdistuva ilkivalta kasvava ongelma USA:ssa

0:22
Poliisin video: Nainen kuoli Uberin robottiauton alle

Waymo, eli entinen Googlen robottiautoprojekti, ei ole saavuttanut paikallisten luottamusta Yhdysvaltojen Arizonassa.

Yhdysvaltalainen Waymo on päässyt operoimaan jo kaupallisia kuljettamattomia taksipalveluita, mutta kaikki eivät ole tyytyväisiä teknologian edistymisestä. Waymon testiajoneuvot ja niiden kuljettajat ovat joutuneet lukuisten ahdisteluiden kohteeksi.

21 välikohtausta kahdessa vuodessa

Arizonan poliisi kertoo, että eräs mies meni niin pitkälle, että osoitti käsiaseella hänen pihatiensä ohi ajanutta Waymo tila-autoa. Autoja kohti on heitelty myös kiviä ja yhden renkaat puhkottiin, kun auto oli seisahtunut liikenteessä. Poliisin mukaan viimeisen kahden vuoden aikana on sattunut yhteensä 21 välikohtausta.

Osassa Waymo-autoista on edelleen turvallisuussyistä myös henkilö, joka ottaa tarpeen vaatiessa auton ohjattavakseen. Nämä kuskit on Waymon mukaan koulutettu kohtaamaan ja käsittelemään uhkauksia.

Waymo on ilmeisesti lopettanut liikennöimästä alueilla, joiden asukkaat ovat valittaneet kuskittomista autoista tai uhkailleet kuskeja.

Uberin onnettomuus tuoreessa muistissa

Waymon testiautoja on yritetty poliisin mukaan myös kiilata ulos tieltä ja kuskeille on näytetty liikenteessä uhkaavia käsimerkkejä ja eleitä.

Kuskittomat autot ovat aiheuttaneet suoranaista tieraivoa ja olleet osallisina myös kolareissa, mikä saattaa johtua siitä, että ne ajavat usein paljon varovaisemmin, kuin muut ihmiset liikenteessä.

Waymo julkaisi aikeensa kuskittomista taksipalveluista vain vähän sen jälkeen, kun nainen jäi viime maaliskuussa Uberin robottiauton alle Arizonassa ja kuoli. Monella asukkaista tapaturma on vielä tuoreessa muistissa, minkä vuoksi he ovat epäileväisiä myös Waymon kuskittomista autoista.

Lähde: TheDrive 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja