Testissä Honor Watch Magic: Kevytälykello viikon akunkestolla haastaa aktiivisuusrannekkeet

Honor Watch Magic on Honorin ensimmäinen Suomessa laajemmin myyntiin tuotu älykello, joka saapui kauppoihin tammikuun lopulla. Houkuttelevan 219 euron hintansa vastineeksi Honor Watch Magic lupailee muun muassa mainiota akunkestoa sekä kattavasti ominaisuuksia urheilulliseen elämäntyyliin.

Honor Watch Magicista on Suomessa myynnissä kaksi värivaihtoehtoa, musta Lava Black ja hopea Moonlight Silver. Arvostelemamme Lava Black on varustettu silikonisella rannehihnalla, kun taas Moonlight Silverin hihna on päältä keinonahkaa, alta samaista silikonipohjaista kumia.

Aiemmin julkaistusta sisarmallista Huawei Watch GT:stä Honor Watch Magic eroaa lähinnä pienemmän näyttönsä ja akkunsa osalta. Hintakin on hieman alhaisempi.

Honor Watch Magicin tekniset tiedot

 • Runko ruostumatonta terästä, kehys keraamia ja muovia, DLC-pinnoite (diamond-like carbon)
 • 5ATM-luokiteltu vedenkestävyys (50 metrin syvyyteen asti)
 • 1,2 tuuman pyöreä AMOLED-värikosketusnäyttö 390×390 pikselillä (326 pikseliä tuumaa kohti)
 • Kaksi painiketta: virta- ja toimintopainike
 • Optinen sykemittari
 • Kiihtyvyysanturi / gyroskooppi / magnetometri (kompassi) / barometri (ilmapuntari) / valoisuuden tunnistin / takometri kellotaulun reunuksella
 • 16 megatavua RAM-muistia
 • 128 megatavua tallennusmuistia
 • GPS / GLONASS / Galileo -paikannus
 • Bluetooth 4.2 LE -yhteys
 • Magneettinen latausliitäntä
 • Ilmoitettu akunkesto noin 7 vuorokautta (sykemittaus päällä, 90 minuuttia harjoittelua viikossa) tai jopa 20 päivää rajoitetussa käytössä (sykemittaus pois, ilmoitukset viesteistä ja puheluista), noin 20 tuntia GPS-paikannuksella ja jatkuvalla sykemittauksella
 • Mitat 42,8 x 42,8 x 9,8 millimetriä
 • Paino 32,5 grammaa ilman ranneketta
 • Yhteensopiva Android 4.4:n / iOS 9.0:n tai uudempien ohjelmistoversioiden kanssa

Hyvää Honor Watch Magicissa

 • Yksinkertainen käyttöliittymä. Honor Watch Magic on varustettu Huawein Lite OS -käyttöjärjestelmällä, joka on erittäin helppokäyttöinen. Keveä ohjelmisto toimii myös varsin sulavasti.
 • Hyvä akunkesto. Honor Watch Magicille luvataan jopa seitsemän vuorokauden akunkestoa. Omalla käytölläni (noin 30 minuuttia päivittäistä harjoittelua ilman GPS:ää, jatkuva sykemittaus) akku kesti yhdellä latauksella noin kuusi vuorokautta, mikä on varmasti tarpeeksi useimmille. Tyhjä akku täyttyy runsaassa tunnissa.
 • Laadukas tuntuma. Honor Watch Magic on valmistettu ruostumattomasta teräksestä. Vaikka kello on erittäin kevyt, tuntuu se silti laadukkaalta. Lisäksi etenkin urheilijalle sopivaa, mutta tyylikästä kelloa kehtaa käyttää myös hienomman asukokonaisuuden osana.

Huonoa Honor Watch Magicissa

 • Ei ladattavia sovelluksia. Yksinkertaisuus on toisinaan myös harmiksi. Honor Watch Magiciin ei esiasennettujen sovellusten lisäksi ole saatavilla kolmannen osapuolen sovelluksia. Esimerkiksi sosiaalisen median yksinkertainenkaan selailu ei tällä älykellolla luonnistu.
 • Yksinkertaiset ilmoitukset. Honor Watch Magic osaa kyllä ilmoittaa saapuneista puheluista, sähköposteista, Instagram-tykkäyksistä ja monista muista, mutta ilmoituksiin ei voi kellolla reagoida millään tavalla. Lisäksi ilmoitusvalikko on tyhjennettävissä ainoastaan kerralla, eikä yksittäisiä ilmoituksia voi siis poistaa.

Sporttinen mutta tyylikäs

Ei ole epäilystäkään, etteikö Honor Watch Magic, etenkin sen musta versio, olisi suunnattu etupäässä toimeliaaseen elämäntapaan käyttäjille, jotka haluavat seurata liikuntasuorituksiaan kattavasti. Kaikesta huolimatta älykello sopii myös tyylikkäämpään asukokonaisuuteen laadukkaan rakenteensa ansiosta.

Honor Watch Magic on valmistettu ruostumattomasta teräksestä kehyksen ollessa keraaminen ja muovinen. Kellossa on mainio 1,2-tuumainen näyttö 360 x 360 pikselin tarkkuudella, joka tarkoittaa 326 pikselin tiheyttä. Käytännössä näyttö on älykellolle oivallinen ja ilahduttavasti myös tarpeeksi kirkas alkukevään auringonpaisteeseen. Näytön kirkkauden säätö hoituu sekä automaattisesti ympäristön mukaan että manuaalisesti.

Näyttöä reunustaa perinteinen takometri ja kellotaulun oikealla laidalla on kaksi painiketta, joista ylempi avaa päävalikon alemman käynnistäessä harjoitustilan.

Honor Watch Magicin ranneke on standardin mukaisesti 22-millimetrinen, mikä tarkoittaa, että vaihdettavia kolmannen osapuolen valmistamia rannekkeita on saatavilla jokaiseen makuun – ja edullisesti. Musta versio on varustettu silikonisella rannehihnalla, joka on kääntöpuolelta punainen. Ranneke tuntuu kestävältä, on tarpeeksi taipuisa eikä hierrä rannetta.

Käyttö yksinkertaista ja vaivatonta – ehkä liiankin?

Honor Watch Magicin käyttöönottaminen on yksinkertaista, kunhan seuraa Huawei Terveys -sovelluksen ohjeita. Älykello käynnistyy ensi alkuun kiinaksi, mutta kun yhteys älypuhelimeen muodostetaan, vaihtuu kielikin samalla.

Honor Watch Magic on varustettu esimerkiksi Huawei Watch GT:stä tutulla Lite OS -käyttöjärjestelmällä, eikä siis esimerkiksi aiemmin Android Wearina tunnetulla Googlen Wear OS:llä. Lite OS on erittäin helppokäyttöinen ja kaikki älykellon toiminnot ovat saatavilla yhdestä samasta valikosta. Valikko on tosin melkoisen pitkä, ja eniten käyttämiään toimintoja olisi mukavaa voida siirtää luettelon alkuun, mutta se ei ikävä kyllä ole mahdollista. Muutenkaan Lite OS ei kellotaulujen vaihtelemisen lisäksi mahdollista minkäänlaista mukauttamista.

Valmiusnäytöltä vasemmalle pyyhkäisemällä pääsee helposti tarkastelemaan syketietoja, stressitasoa, säätilaa ja yleistä aktiivisuutta, minkä lisäksi mukana on oma välilehtensä Alipay-lähimaksamiselle, jota ei Suomessa tueta. Honor Watch Magic tukee NFC-yhteyksiä, mutta maksaminen onnistuu vain mainitun Alipayn avulla.

Ylhäältä alas suuntautuva pyyhkäisy avaa yksinkertaisen asetusvalikon, kun taas alhaalta ylös pyyhkäisemällä pääsee tarkastelemaan ilmoituksia. Kelloa käytetään yhdessä Huawei Terveys -sovelluksen kanssa, ja sieltä käsin voi helposti valita, mistä sovelluksista ilmoituksia ranteeseensa toivoo. Honor Watch Magicin ilmoitukset ovat selkeitä ja yksinkertaisia, mutta ikävä kyllä niihin ei voi reagoida suoraan kellolla millään tavalla.

Kuten mainittua, on Lite OS siis erittäin helppokäyttöinen. Harmillisesti tämä tarkoittaa myös sitä, että siihen ei ole saatavilla lainkaan lisäsovelluksia, vaan on pärjättävä sillä, mitä Honor Watch Magic sisältää esiasennettuna. Treenien ja unen seurannan lisäksi mukana on muun muassa kompassi, hälytykset, yksinkertainen sekuntikello ajastimineen, ilmapuntari, hengitysharjoituksia sekä taskulamppu, joka käytännössä asettaa näytön kirkkauden enimmäistasolle värjäten näytön valkoiseksi.

Esimerkiksi Wear OS:ään tai Apple Watchiin tottuneelle Honor Watch Magicin yksinkertaisuus saattaa olla liikaa ja tuntua jopa rajoittavalta. Kokonaisuutena kyseessä on toimintojensa puolesta laite, joka ei ole aktiivisuusranneke muttei aivan älykellokaan, vaan jotakin siltä väliltä.

Kaikki mukaan lisätty kuitenkin toimii varsin mallikkaasti. Honor Watch Magicin optinen sykemittari osaa sivuuttaa virhemittaukset sensorin satuttua luun päälle ja kokonaisuutena sykemittaus toimiikin mainiosti. Erilaisia tallennettavia harjoitusvaihtoehtoja on puolestaan kymmenen kappaletta: ulkojuoksu, sisäjuoksu, ulkokävely, patikointi, polkujuoksu, ulkopyöräily, sisäpyöräily, allasuinti, avouinti ja muu.

Ainakin juoksun, pyöräilyn ja allasuinnin osalta treeniseuranta oli sujuvaa, mutta suomalaisittain toivoisi myös hiihdolle omaa tilaansa, suksilla sujuttelu kun poikkeaa listatuista aktiviteeteista melkoisesti. Oikeasti luotettava uniseuranta puolestaan vaatisi ymmärrettävästi eritoten siihen suunnattua teknologiaa, mutta Honor Watch Magicin seuranta antaa sekin osviittaa siitä, kuinka makoisasti yönsä nukkuu. Toisinaan yöpöydälle unohtunut kello saattaa kuitenkin lisätä muutaman tunnin REM-unta yön sykliin, joten kovinkaan syvällisiä lääketieteellisiä analyyseja ei unenseurannan perusteella kannattane ryhtyä tekemään.

Onko Honor Watch Magic hintansa väärti?

Honor Watch yhdistää kehittyneen aktiivisuusrannekkeen ominaisuuksiin älykellomaisia piirteitä ja tekee sen onnistuneesti. Ranteeseen kiinnitettävää älypuhelinta kaipailevan kannattaa harkita ostostaan tarkasti, mutta mikäli arvostelussa aiemmin esitellyt ominaisuudet tuntuvat omalle kohdalle riittäviltä, on kyseessä varmasti hyvä ja laadukas valinta.

Älykellojen kompastuskivi on monissa tapauksissa akku. Honor Watch Magic kuitenkin sisältää kaksi piirisarjaa, joista toinen on vähävirtainen ja toinen suorituskykyisempi. Tämän toimivan yhteispelin ansiosta 178 milliampeeritunnin akun tarjoama käyttöaika on riittävä, käytöstä riippuen neljästä vuorokaudesta useisiin viikkoihin. Akku myös latautuu mukana toimitettavalla ja erinomaisella latausalustalla ripeästi.

Honor Watch Magic sopii myös ohutranteisille esimerkiksi Huawei Watch GT:tä paremmin, sillä se on reilun neljän sentin halkaisijoineen kompakti. Ulkoisesti kello on melkoisen maskuliininen, mutta standardin mukaisen, vaihdettavan rannehihnan ansiosta myös pirteämpään tyyliin mieltyneille on saatavilla runsaasti valinnanvaraa.

Honor Watch Magic soveltunee parhaiten käyttäjille, jotka eivät tarvitse älypuhelimen korvaajaa, vaan arvostavat muun muassa aktiivisuuden seurantaa ja perinteisen rannekellon ominaisuuksia. Kun kokonaisuuteen ympätään vielä järkevä 219 euron suositushinta, voi Honor Watch Magicia huoletta suositella, kunhan sen ominaisuuksia muistaa ensin verrata omiin mieltymyksiinsä.

Lue myös:

  Uusimmat

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja