Arvokas merenrantahuvila pakkohuutokaupataan Espoossa

Harvinaisen jugenduvilan voi saada napattua itselleen edulliseenkin hintaan, kun espoolainen Villa Miniato pakkohuutokaupataan keskiviikkona.

Arkkitehti Eliel Saarisen suunnittelema, vuonna 1902 valmistunut linnamainen jugendhuvila, Villa Miniato, pakkohuutokaupataan Espoossa.

Huutokaupattavan tontin pinta-ala on 7 442 neliömetriä ja omaa rantaviivaa on 200 metriä. Soukanrannassa, länteen ja etelään avautuvalla niemenkärkitontilla sijaitsevan linnan on sanottu olevan Espoon rakennustaiteellisesti arvokkain asuinrakennus.

Villa Miniatolle on tehty perusteellinen remontti vuosina 1981–1983 sekä vuonna 2000. Päärakennuksen lisäksi kiinteistöön kuuluu hirsinen rantasauna, venevaja sekä talousrakennuksia. Vuonna 2010 taloa yritettiin myydä 11 miljoonalla eurolla.

Asuinpinta-alaa huvilassa on 400 neliömetriä ja rakennuksen kokonaispinta-ala on 612 neliömetriä. Huoneita on yhteensä 14.

Omistajan ilmoituksen mukaan sähkölasku on kuukaudessa noin 2000 euroa.

Huvila huutokaupataan keskiviikkona 16. huhtikuuta, kun Länsi-Uudenmaan ulosottovirasto järjestää pakkohuutokaupan. Tilaisuudessa myydään Asunto Oy Espoon Villa Miniaton koko osakekanta eli huvila tontteineen. Käsirahaksi on mainittu 150 000 euroa, joka tulee maksaa heti. Loppukauppahinta korkoineen tulee maksaa viimeistään toukokuun 28. päivä.

LUE MYÖS:

Katso myös, miten Spellingin suvun kartano tekee kauppansa:

(MTV LIFESTYLE)

Lähde: Oikeus.fi

Lue myös:

    Uusimmat