Arttu Lindeman vetäytyi julkisuudesta jouduttuaan onnettomuuteen – nyt artisti kertoo, mitä tapahtui hiljaiselon aikana

Onnettomuus sai Arttu Lindemanin jättäytymään julkisuudesta 7:25
Videolla Arttu Lindeman kertoo omin sanoin hiljaiseloonsa liittyvistä tekijöistä.

Artisti Arttu Lindeman on ollut julkisuudessa teini-ikäisestä saakka. Siksi suuri yleisö yllättyi, kun mies teki yllättäen katoamistempun julkisuuden valokeilasta.

Nykyisin muusikkona uraa luova Arttu Lindeman nousi aikoinaan julkisuuteen Youtuben kautta. Elettiin vuotta 2013, jolloin suomalaiset Youtube-sisällöntuottajat olivat harvassa, eikä suuri yleisö tiennyt, mitä tubettaminen tarkoittaa. Toisin sanoen Lindemanin lähtökohdat tulla tunnetuksi Youtuben kautta olivat otolliset.

Alun perin Lindemanista ei ollut edes tarkoitus tulla Youtube-tähteä. Hän lähti vuonna 2013 vaihto-oppilaaksi Ruotsiin ja lataili reissuvideoita Youtubeen lähipiirinsä iloksi. Pian videot alkoivat kuitenkin saada näyttökertoja myös lähipiirin ulkopuolelta.

Ajan myötä Lindemanista tuli yksi suomalaisen Youtube-kentän suurimmista nimistä. Vuonna 2015 hän korkkasi myös musiikkiuransa julkaisemalla omakustanteisesti ensimmäisen rap-singlensä. Noin puoli vuotta myöhemmin Lindeman allekirjoitti levytyssopimuksen Sony Music Finlandin kanssa.

Teini-ikäinen Lindeman päätti alkaa tehdä musiikkia silloisten artistiesikuviensa innoittamana. Nuorukainen ihaili kotimaisia mainstream-tyylistä musiikkia tekeviä pop-tähtiä ja räppäreitä, mutta samaan aikaan hän katsoi ylöspäin myös useita rock-muusikoita.

– Mutta silloin nuorempana oli todella isossa arvossa olla hyväksytty ja suosittu, niin sitä kautta musiikkityylini valikoitui klubiräppiin ja pop-räppiin, joka oli silloin paljon mainstreamimpaa kuin nu metal, hän muistelee MTV Uutisille.

Lindemanin rap-kappaleet nauttivat suurta suosiota, ja hän muun muassa voitti yleisöäänten perusteella jaetun Vuoden artisti -Emma-palkinnon helmikuussa 2017. Voinee siis sanoa, että Youtube ja rap-musiikki olivat tehneet Lindemanista tähden.

Sitten tuli vuosi 2021, jolloin aikaisemmin julkisuuden valokeilassa paistatellut viihteen monitoimimies katosi kuin tuhka tuuleen. Kaikki sai alkunsa onnettomuudesta, johon Lindeman joutui moottoritiellä ajaessaan.

Yllä olevalla videolla Lindeman kertoo omin sanoin, mitä tapahtui, millaisia asioita hän puuhaili julkisuuden ulkopuolella ja millä mielin hän suhtautuu tänä päivänä artistiuransa ensimmäisiin vuosiin.

Lue myös:

    Uusimmat