Joona Hellmanin somesuosio alkoi heti ensimmäisestä Youtube-videosta – kuusi vuotta sitten otettu riski kannatti: "Tämä on intohimoni"

Joona Hellman lokeroitiin homoksi ennen kuin hän tiesi itse suuntautumisestaan:"Monta vuotta meni hukkaan" 6:23
Joona Hellman lokeroitiin homoksi ennen kuin hän tiesi itse suuntautumisestaan: "Monta vuotta meni hukkaan"

Joona Hellman otti kuusi vuotta sitten tietoisen riskin ja lopetti päivätyönsä panostaakseen someen.

Sosiaalisen median vaikuttajana tunnetun Joona Hellmanin, 27, ura alkoi poikkeuksellisen nopean suosion saattelemana Youtubesta vuonna 2016.

Tuolloin 21-vuotias nuorukainen ja tämän ystävä, niin ikään Youtubesta tunnettu Eerika Haikonen kuvasivat yhdessä videon ja latasivat sen nettiin. Haikosella oli jo tuolloin Youtube-seuraajia, jotka löysivät kaksikon yhteisvideon kautta tiensä myös Hellmanin tilille.

Videon julkaisemista seuraavana yönä Hellmanille kertyi pari-kolmetuhatta Youtube-tilaajaa, ja määrä on sen jälkeen kasvanut kasvamistaan. Puoli vuotta myöhemmin hän päätti ottaa riskin ja lopetti päivätyönsä laittaakseen kaikki panoksensa someuraansa.

– Tämä on intohimoni. Rakastan viihdyttää ihmisiä, rakastan esiintyä, minun oli pakko ottaa tietoinen riski, hän kertoo MTV Uutisille.

Riskin ottaminen kannatti. Tänä päivänä Hellmanin Youtube-kanavalla on reilut 156 000 tilaajaa. Instagramissa häntä seuraa 71 000 henkilöä ja videopalvelu TikTokissa puolestaan reilut 85 000.

Ensimmäinen video ja yhteiskuva parin tunnin sisällä

Hellman muistelee sitä, kun hän julkaisi ensimmäisen ikioman Youtube-videonsa syksyllä 2016. Hän latasi videon nettiin ja suuntasi ystävänsä kanssa kaupungille. Vain kaksi tuntia videon julkaisemisen jälkeen Hellmanilta tultiin kaupungilla kysymään yhteiskuvaa.

– Olin, että tätäkö tämä nyt sitten on. Se oli vähän jo tragikoomista, hän nauraa.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen tästä.

Somen mukanaan tuoma huomio ei useimmiten tunnu Hellmanista pahalta. Hän sanoo rakastaneensa aina pop-kulttuuria ja nähneensä muun muassa videoita huomionosoituksissa paistattelevista julkisuudenhenkilöistä.

– Minä sytyn siitä, että ihmiset antavat huomiota. Esiintyjä-minäni lähtee valloilleen, hän sanoo.

Työn nurja puoli

Vaikka työ sosiaalisen median parissa on Hellmanin intohimo ja vienyt tämän mitä mielenkiintoisimpiin paikkoihin, on siinä myös omat kääntöpuolensa.

– Olen saanut sosiaalisesta mediasta isoimmat huippuni, mutta myös kokenut elämäni pahimmat pohjat, hän valottaa.

Hellman kokee, että suuri osa hänen mielenterveysongelmistaan on puhjennut työn takia. Hän käy nykyään terapiassa, jossa käsitellään paljon Hellmanin työhön liittyviä asioita ja pelkotiloja.

– Koen, että on monia asioita, joita en miettisi tai pohtisi, joista en ehkä jopa kärsisi, jos en tekisi tätä työtä.

– Mutta tässä on silti paljon myös hyvää. Yritän katsoa valoisia puolia, mutta tiedän myös, että tämä on tehnyt minulle paljon pahaa, hän kertoo.

Lue myös:

    Uusimmat