Arto Paasilinna kirjoittaa yhä omaksi ilokseen

Mestarikirjailijalla jäi 40-vuotisen uransa ajalta monia käyttämättömiä ideoita.

Yksi näistä Arto Paasilinnan kirjoittamatta jääneistä ideoista on Hiihtävä hautaustoimisto – veijariromaani, jota kirjailija-poliitikko Lasse Lehtinen parhaillaan kirjoittaa valmiiksi. Romaani ilmestyy ensi syksynä.

– Tuo idea mainittiin myös elämäkerrassa, jonka Jouni K. Kemppainen kirjoitti isästäni vuosi sitten. Mainitsin ideasta Lasselle ja hän lähti innoissaan mukaan, kertoo Petteri Paasilinna, Arto Paasilinnan poika ja kirjan julkaisevan Paasilinna-kustannusyhtiön toimitusjohtaja.

– Olimme isäni kanssa todella tyytyväisiä Lassen vuosi sitten kirjoittamaan Nätti-Jussi-teokseen, joka sekin tehtiin isäni alkuperäisidean perusteella. Hän oli paras mahdollinen valinta myös tähän projektiin.

Petteri kertoo isänsä edelleen kirjoittavan, mutta vain omaksi ilokseen. 70-vuotias Arto Paasilinna sai aivoinfarktin ja aivoverenvuodon lokakuussa 2009 ja on asunut hoitokodissa keväästä 2010 asti.

– Hän ei haluaisi enää sitä painetta ja huolta, joka ammatikseen kirjoittamisesta tulee, vaan kirjoittaa omaksi hyvikseen. Eikä hänen siihen tarvitsekaan enää tosissaan lähteä, eiköhän hän ole oman työuransa jo hoitanut, poika toteaa.

Hän myös kertoo isänsä voivan hyvin.

– Hänen vointinsa on ihan hyvä ja hän on keväisellä mielellä.

(MTV3 – KATI PUKKI)

Lue myös:

    Uusimmat