Mainos

Ärsyttävästä työkaverista voi olla yllättävää hyötyä

Onko sinulla työkaveri, joka on yhtenä hetkenä hauska ja mukava, mutta toisena maailman ärsyttävin ja rasittavin kuunneltava?

Kiva, mutta välillä myös äärimmäisen rasittava työkaveri antaa sinulle hyötyjä, joita et heti arvaisi, uutisoi Huffington Post.

North Carolinan ja Lehighin yliopiston tutkijat kokosivat joukon opiskelijoita ja jakoivat heidät pareiksi. Parien käskettiin lähettää toisilleen kysymyksiä viesteillä. Kaikki aloittivat rohkaisevilla, myönteisillä kysymyksillä, mutta pian tahti muuttui. Osaa opiskelijoista käskettiin lähettää parilleen negatiivissävytteisempiä kysymyksiä, kuten: "Kummalla meistä on parempi keskiarvo?” Tällaisilla kysymyksillä parien välille luotiin niin sanottu kaksijakoinen ystävyyssuhde, jossa toinen aiheuttaa myös ärsytystä pelkän ystävyyden lisäksi.

Kysymysten jälkeen opiskelijoita pyydettiin editoimaan tekstiä. Opiskelijoille uskoteltiin, että teksti oli heidän parinsa kirjoittama, mutta tosiasiassa tekstin takana olivat tutkijat. Kävi ilmi, että opiskelijat, jotka olivat kaksijakoisessa suhteessa parinsa kanssa, editoivat tekstin paremmin kuin ne opiskelijat, jotka olivat parilleen pelkästään ystävällisiä. Yllättävää kyllä, paremmin editoinut ryhmä myös raportoi tuntevansa enemmän empatiaa pariaan kohtaan. 

Jos työskentely ei ota sujuakseen, nämä humoristiset vinkit auttavat selviämään työpäivästä:

1:02

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.