Arsenalin uusi tähti häkeltynyt – verrataan todelliseen legendaan: "Muistan, kun heräsin aamuisin katsomaan häntä"

Arsenaliin kesällä 34 miljoonan euron siirtosummalla Sampdoriasta siirtynyt Lucas Torreira on vakuuttanut otteillaan englantilaisseurassa. Uruguaylainen keskikenttäpelaaja on kerännyt vertailuja jopa todelliseen seuralegendaan, Patrick Vieiraan.  

Videolla kuvaa Arsenalin ja Liverpoolin välisestä viime lauantain huippuottelusta.

MAINOS

Eurooppa-liigan ottelut suorina lähetyksinä C Morella ja suoratoistopalvelussa

C Moren sivulle pääset tästä

Taiturimainen ja varmaotteinen Vieira tahkosi Arsenalissa 1996–2005 ja kuului seuran kantaviin voimiin. Vieira nappasi Arsenalin riveissä kolme Valioliigan mestaruutta ja neljä FA Cupin titteliä. Ranskan maajoukkueessa hän juhli MM-kultaa 1998 ja EM-kultaa 2000.

Torreira, 22, vietti alkukauden pitkälti penkin puolella, mutta on sittemmin saanut runsaasti vastuuta ja pelannut kaikki minuutit Arsenalin viimeisissä kuudessa Valioliiga-pelissä. Puolustavan keskikenttämiehen kypsien esitysten on katsottu muistuttavan entistä Arsenal-kapteeni Vieiraa, ja fanit ovat jopa mukauttaneet Torreiralle chantin, jollaista luriteltiin aikoinaan Vieiralle.

Torreira on ollut häkeltynyt.

– Jos fanit vertaavat minua ja peliäni Patrick Vieiraan, se on upeaa. Se tekee minut todella ylpeäksi, mutta minun täytyy kasvaa hiukan, ennen kuin voin olla yhtä pitkä kuin hän! Torreira veisti Sky Sportsin mukaan.

Miesten merkittävin ero onkin varmasti fyysisessä preesensissä: Torreira on vain 166-senttinen, kun taas Vieiralla on mittaa 193 senttiä.

– Hän on hämmästyttävä pelaaja. Muistan, kun heräsin aamuisin Uruguayssa katsomaan häntä. Tunnen oloni todella iloiseksi ja odotan auttavani joukkuetta, Torreira sanoi Vieirasta.

– Yritän kehittyä pelaajana ja tehdä sen, mikä on parasta joukkueelle. Juuri nyt meillä menee hyvin.

Valioliigan tiukassa kärkitaistelussa Arsenal on viidentenä – kuuden pisteen päässä kärkijoukkue Manchester Citystä. Eurooppa-liigassa Arsenal on toistaiseksi voittanut kaikki kolme E-lohkon otteluaan, ja tänään Lontoossa pelattavassa iltaottelussa vastaan asettuu portugalilainen Sporting.

Torreiran mukaan hyvä tavoite olisi yltää ensi kaudeksi Mestarien liigaan.

– Toivon todella, että voimme saavuttaa joitain erittäin isoja asioita tällä kaudella. Kilpailemme neljässä kilpailussa (myös FA Cupissa ja liigacupissa), ja toistaiseksi on näyttänyt hyvältä, Torreira summaili.

Eurooppa-liiga torstaina C Morella:

Spartak Moskova – Rangers klo 19.45 C More Sport 1:llä
Lazio – Marseille klo 19.45 C More Sport 2:lla
Real Betis – AC Milan klo 21.55 C More Sport 1:llä
Celtic – RB Leipzig klo 21.55 C More Sport 2:lla

Kaikki Eurooppa-liigan ottelut suorina lähetyksinä cmore.fi-suoratoistopalvelussa!

Lue myös:

    Uusimmat