Arman Alizad hämmentyi pikkupoikana saunasta – "Juoksin nurkkaan ja aloin itkeä"

Viihteen monitoimimies Arman Alizad kertoi Facebookissa huvittavan tarinan ensikosketuksestaan saunaan.

Televisiojuontaja Arman Alizad kertoo Facebook-sivullaan tarinan iranilaisen pikkupojan ja suomalaisen saunakulttuurin ensikohtaamisesta.

Hän aloittaa kertomalla joutuneensa muuttamaan pois Iranista seitsemänvuotiaana. Aluksi perhe muutti Amerikkaan. Juuri kun pikku-Arman oli oppinut englannin kielen, perhe muuttikin taas – tällä kertaa Suomeen.

Suomeen muuttaessa Alizadia pelotti, että saisiko hän koskaan enää ystäviä. Hän jätti rappukäytävän ilmoitustaululle lapun, jossa kertoi englanniksi nimensä, ettei hänellä ole ystäviä ja huoneiston numeron.

Pian lappu tuotti tulosta, kun ovikello soi ja oven takana oli Pekka, joka ei juuri osannut englantia, eikä Alizad osannut sanaakaan suomea. Leikit Tähtien sota -ukoilla kuitenkin saattoivat kaksikon parhaiksi kavereiksi.

Alizad kertoo vierailleensa Pekan kotona ensimmäistä kertaa yhdeksänvuotiaana.

– Otin kengät pois ja ehdin ottaa pari askelta, kun kylppärin ovi aukesi ja vastaan käveli Pekan sisko ja mutsi täysin alasti. Menin ihan valkoiseksi ja ensin jähmetyin, Alizad muistelee.

– Olin kuitenkin yhdeksänvuotias iranilainen poika iranilaisesta kulttuurista, en ollut varmaan ikinä nähnyt ketään alasti. Sitten mä juoksin nurkkaan, peitin silmäni ja huusin "I’m sorry, oh my God, I’m sorry!"

Jos julkaisu ei näy yllä, katso se täältä.

Pekka hätääntyi ystävänsä reaktiosta ja tuli kyselemään, oliko poika kunnossa. Alizad jatkoi anteeksi pyytämistä ja osoitti kohti äitiä ja siskoa. Pekka yritti rauhoitella Armania.

– Aloin itkeä ja sanoin ”But they are naked!”. Pekka vastasi "aaa, but it is torstai, you know, sauna! Torstai is sauna-ilta. Sauna."

Alizad jatkaa tarinaa kertoen juosseensa itkien kotiinsa ja äitinsä luo.

– Sain siinä itkussani kerrottua, että olin Pekalla ja siellä oli alastomia naisia. Äitini sai sellaiset kilarit, etten ole sen jälkeen koskaan nähnyt sen tollaisia saavan. Hän juoksi rappuun huutaen ”mihin saatanan maahan me olemme muuttaneet, onko täällä siis joku helvetin bordelli meidän talossa!”

Alizadin äiti jatkoi yläkertaan huutamaan kolmella kielellä, että mitä ihmettä hänen pojalleen on tehty ja kutsuvan avuksi kaikkia Jeesuksesta Paholaiseen ja päälle Jumalan vihaa.

Välikohtauksesta huolimatta perheistä tuli ylimmät ystävät.

– Ai että mä rakastan Suomea, tämä on maailman paras maa! Alizad päättää kertomuksensa.

Lue myös:

    Uusimmat