Archer ei kyennyt vammansa vuoksi leikkimään leluillaan, kunnes yksi laite muutti kaiken – katso koskettava video

Synnynnäisestä epämuodostumasta kärsivä pikkupoika ei ole ennen pystynyt leikkimään leluillaan. Nyt hän nauttii elämästään täysin rinnoin, sillä apuvälineenä on pyörätuoli.

Nuori Archer Jagodzinski, 2, syntyi selkärangan toimintaan vaikuttavan spina bifidan eli hermostoputken sulkeutumishäiriön kanssa. Pojalla todettiin vamma, kun hänen äitinsä Kassey, 22, oli 20 viikolla raskaana.

Synnynnäisen epämuodostuman vuoksi Archer ei kykene kävelemään. Kahden lapsen äiti Kassey murtui, kun hänen poikansa ei pystynyt nauttimaan elämästään ja leikkimään leluillaan, kuten muut terveet lapset.

Kaikki kuitenkin muuttui, kun Archer sai lahjoituksena pienen pyörätuolin toiselta perheeltä. Lahjan antaneessa perheessä on selkärankahalkiosta kärsivä lapsi, joka oli kuitenkin jo kasvanut liian isoksi pyörätuoliin.

Vuotta myöhemmin Archer on jo toisessa pyörätuolissaan ja pystyy leikkimään sekä liikkumaan omin avuin apuvälineen ansiosta. Archerin äiti Kassey on iloisempi kuin koskaan nähdessään poikansa iloisena ja touhuilevana.

– On uskomatonta nähdä hänet rullailemassa ympäriinsä. Hän on kehittynyt niin paljon ja nopeasti, iloitsee Kassey.

Katso yllä olevalta videolta pojan hurjaa menoa!

Pyörätuolista merkittävä apu pienelle Archerille

Viime kesänä tilanne oli hyvin erilainen. Archerin kanssa samaan aikaan syntyneiden vauvojen ryhmä täyttyi videoista, joissa pienokaiset opettelivat ryömimään ja kävelemään.

– Se oli äärimmäisen katkeransuloista. Olin niin iloinen muiden äitien puolesta, mutta samalla erittäin kateellinen, kun oma lapsi ei kyennyt liikkumaan, harmittelee Kassey.

Äiti mietti, milloin Archer pääsisi vihdoin liikkumaan omin voimin ja saisi kokea maailman aivan uudella tasolla. Tai milloin hän voisi hakea itse haluamansa lelun eikä äitinsä valitsemaa lelua. Pyörätuolin ansiosta se on viimein mahdollista – joskin taustalla on paljon työtä.

Archer yritti ymmärtää kuukausien ajan, miten pyöriä kuuluu käyttää. Hän ei ollut edes innostunut apuvälineestään ja turhautui toisinaan heti, kun hänet laitettiin tuoliinsa. Mutta sitten, melkein puolitoistavuotiaana, hän lopulta sen tajusi!

– Tiesin, että kun hän keksii, kuinka pyörät pelittävät, häntä ei pysäyttäisi mikään! Hän olisi aivan varmasti kiinnostunut kaikesta ja minun täytyisi vihdoin turvata talo ja pitää häntä tarkemmin silmällä kuin aiemmin, Kassey muistelee.

Opittuaan pyörätuolin käytön meno on ollut hurjaa

Archerin otettua pyörätuolin haltuunsa perheen elämään on tullut menoa ja meininkiä. Äiti joutuu jahtaamaan pienokaista, joka porhaltaa apuvälineen avulla nauraen eteenpäin niin lujaa kuin vain suinkin pystyy. Innokas poika jättää taakseen siivottavaa, mutta se ei Kasseytä haittaa.

Äiti muistaa ikuisesti sen aamun, kun hänen piti siivota ensimmäistä kertaa pojan huone, joka oli täynnä leluja mukavien leikkien jälkeen.

– Nautin joka sekunnista ja tulen muistamaan sen ikuisesti!

Nykyään Archer rullailee koirien perässä ja pyörii ympyröitä pyörätuolillaan.

– Hänen kasvoillaan loistaa suuri hymy joka kerta, kun nostan hänet tuoliinsa. Hän on niin onnellinen poika, enkä ole koskaan nähnyt häntä näin onnellisena. Archer innostuu aina niin, että hän ei voi edes odottaa, että hänet kiinnitetään pyörätuoliin, iloitsee Kassey.

Katso yllä olevalta videolta Archerin kovaa menoa.

Lähteet: CameraOne

Lue myös:

    Uusimmat