Apua, uusi huonekaluni haisee

Toisinaan paketista paljastunut sisustuselementti tuoksahtaa. Mikä avuksi?

Uusi huonekalu saattaa paketista päästyään haista oudolta. Pahimmassa tapauksessa aromi valtaa koko asunnon, eikä siitä pääse eroon edes muutamassa päivässä.

Jotkin huonekalut on saatettu käsitellä kemikaaleilla, ja uuden pöydän maali tai lakka saattaa myös haista. Mikäli huonekalusi on liian aromaattinen, vie se hyvin ilmastoituun tilaan tuulettumaan. Jos et omista terassia tai parveketta, avaa ikkuna, Mnn.com vihjaa.

Kupillinen ruokasoodaa, viinietikkaa tai aktiivihiiltä imee hajua. Kupin voi laittaa kaapin sisään, ja esimerkiksi nojatuolin verhoilun voi materiaalin niin salliessa harjata soodalla ja imuroida sitten.

Koska hajun tarkka lähde on usein epäselvä, kalustetta ei kannata käyttää ennen aromin hälvenemistä. Haju voi aiheuttaa muun muassa päänsärkyä ja yleistä pahaa oloa.

Näin vältät aromikkaan huonekalun

Vältä käsitellystä puusta valmistettuja huonekaluja. Myös pehmoinen sohva saattaa sisältää erilaisia käsittelyaineita, varsinkin, jos sitä markkinoidaan tahroja hylkivänä.

Osta esittelykappale. Ikkunassa tai kaupan käytävällä seissyt hyllykkö on tuulettunut jo jonkin aikaa. Lisäksi saatat saada alennusta.

Koska vintage on in, suuntaa kierrätyskeskukseen: kierrätetyt tuotteet ovat taatusti jo tuulettuneet!

(MTV3)

Lähde: Mnn.com

Kuva: Futureimagebank.com

Lue myös:

    Uusimmat