Apua rasvaisille luomille

Meikkitaiteilija Riia Koivisto vastaa joka viikko lukijoiden kysymyksiin kauneudenhoidosta. Tällä kertaa Riia antaa neuvoja muun muassa rasvaisista luomista, tummista silmänalusista ja sähköisistä hiuksista kärsiville ja kertoo, mikä hiustyyli sopii pyöreähköille hiuksille.

Kiinnostaako sinua tietää, miten juuri sinun kauneutesi puhkeaa kukkaan? Lähetä kysymyksesi Riia Koivistolle täältä!

Apua rasvaisille luomille

Minulla on todella rasvaiset luomet, eikä luomiväri tahdo pysyä paikallaan. Olen kokeillut useita pohjustusvoiteita, mutta mikään ei tunnu auttavan. Käytän myös laadukkaita luomivärejä, mutta ne eivät pysy. Olen myös puuteroinut luomet hyvin ja käyttänyt rajauskynää luomivärin alla.

Riian vastaus:

Olet kokeillut hyviä tuotteita ja keinoja, mutta silti silmämeikki ei pysy. Annan vielä yhden vinkin, testaa ja toivottavasti saat avun ongelmaasi.

Levitä koko liikkuvalle luomelle voidemainen luomiväri, haluamasi sävy. Levitä voidemaisen luomivärin päälle puuterimainen tuote ja painele se huolella luomelle, niin että luomen iho tuntuu puuteriselta eikä voidemaiselta yhtään.

Tällä tavalla saan itse silmämeikin pysymään upeana koko päivän ja tätä keinoa suosin meikatessani morsiamia tai näytösmalleja. Toivon että tämä viimeinen vinkki toisi avun ja saisit vihdoin meikkisi pysymään paikallaan koko päivän!

Meikkivoide vaaleaihoiselle

Hei! Olen todella vaalea iholtani. Kaupoista ei helposti löydy sopivaa meikkivoidetta kalpealle sekaiholleni. Olen pitkään etsinyt sopivaa meikkivärivoidetta, mitä suosittelet?

Riian vastaus:

Nivean valikoimista löytyy vaaleita sävyjä. Mutta koska en näe ihoasi ja sen väriä, on vaikeaa suositella jotakin tiettyä laatua ja väriä aivan varmuudella sinulle sopivaksi.

Stay Real Compact Foundation meikkipuuterin vaalein sävy 00 Natural Vanilla on hyvin vaalea. Käy tsekkaamassa se Nivean meikkipisteestä ja pyydä vaikka myyjää kokeilemaan se ihollesi. Toivotaan että löydät vihdoin sopivan värin vaalealle hipiällesi!

Sopiva hiustyyli pyöreähköille kasvoille

Haluaisin tietää millaiset hiukset sopisivat hiukan pyöreisiin, mutta lähes ovaaleihin kasvoihin. Tällä hetkellä hiukseni ovat hieman yli olkapäiden, tasapitkät ja tummanruskeat. En pidä niitä koskaan auki, sillä ne näyttävät hyvin latteilta. Ne ovat aina tiukalla, korkealla ponnarilla.

Haluaisin leikata otsiksen, mutta en tiedä millaisen leikkaisin. Sopisiko rikottu, mutta suora? Onko malleilla/misseillä yleensä otsista? Mietin vain, että vaikeuttaako se kampausten tekoa?

Riian vastaus:

On hieman vaikeaa suositella sopivaa leikkausta sinulle kun en näe kuvaasi, mutta annan jotain ehdotuksia kuitenkin!

Tukkaasi voisi vaikka kerrostaa, jolloin pituuden voisi säilyttää sellaisenaan, mutta kerroksittain leikattu malli toisi tukkaan rakennetta ja volyymia. Tämä poistaisi lattean fiiliksen tukasta josta mainitsit. Otsatukka on muodikas ja se tuo kivaa vaihtelua hiusmalliin.

Suosittelen juttemaan kampaajasi kanssa ja pyytämään häneltä vinkkejä minkä mallinen otsit korostaisi parhaiten kasvojesi muotoa. Useilla malleillakin on otsatukka ja se toimii ihan kivasti erilaisissa kampauksissa. Kuvauksissa ammattilaiset laittavat mallin tukan, joten otsis kyllä taipuu monenlaiseen lookkiin sopivaksi.

Mineraalimeikki ja kuiva iho

Hei! Miten saisin suuret vihreät silmäni näyttämään edes vähän pienemmiltä? Ja sopiiko mineraalimeikkivoide rasvaiselle mutta talvisin erittäin kuivalle iholle?

Riian vastaus:

Mineraalimeikki sopii erinomaisesti seka- ja rasvaiselle iholle. Jos suosit mineraalimeikkiä ja ihosi on hyvin kuiva talvella, huolehdi että iho saa tarpeeksi kosteutta. Voit myös vaihtaa meikkivoiteen talviajaksi täyteläisempään ja käyttää kesällä mineraaleja.

Tumma silmämeikki saa silmät näyttämään pienemmältä, vaalea suurentaa. Suosi myös rajausta silmän sisäpuolella, saat silläkin silmäsi näyttämään pienemmiltä.

Ihon suojaaminen työssä

Parikymppinen poikaystäväni altistuu työssään mm. maalipölylle ja tinnerille. Aiemmin hyvä, puhdas iho on muuttunut elottoman harmaaksi ja siihen on tullut mustapäitä. Millä tuotteilla hänen kannattaisi hoitaa ja suojata ihoa työssään?

Riian vastaus:

Hei! Ihon puhdistus aamuin illoin on nyt todella tärkeää kun poikaystäväsi iho joutuu työssä noin kovalle koetukselle.

Suosittelen hänelle Nivea for Men Sensitive Face Wash -puhdistusgeeliä. Se on hellävarainen ja saippuaton tuote, joka puhdistaa tehokkaasti ja poistaa epäpuhtaudet iholta.

Kosteusvoiteeksi kannattaa testata ihoa vahvistavaa Nivea for Men Intensive Cream 24h voidetta. Se suojaa ihoa saasteilta ja auringon haitallisilta säteiltä, sekä kosteuttaa tehokkaasti kuivaa ja kutiavaa ihoa.

Meikki, joka ei tahraa

Moikka! Tahtoisin tietää miten saan sellaisen meikin, joka ei tahri avomiehen vaatteita aina kun halaa? Ihoni on tasainen, mutta posket punoittavat välillä ja siitä syystä tulee välillä laitettua vähän liikaakin meikkivoidetta.

Olen ajatellut kokeilla Nivean värillistä voidetta, jos se olisi iholleni sopiva. Ja päälle peitepuikkoa poskiin, jotta ne saisi peitettyä. Kuitenkaan en halua mitään niin isoa meikkivoidekerrosta, että olisi melkein naamari päässä. Olisiko tähän vinkkejä?

Riian vastaus:

Moikka! Nivea Young -sarjan Be Beautiful! Tinted Moisturizer on täydellinen tuote kun haluat meikin, joka ei tahraa. Se jättää iholle mattaisen pinnan ja on kuin toinen iho.

Lisää peitevoide poskipäille ja kevysti Nivean Ideal Finish puuteria isolla siveltimellä. Uskon että saat näin kauniin ja tasaisen meikkipohjan, joka ei sotke omia eikä poikaystäväsi vaatteita!

Tumma puuteri ja meikkivoide

Hei! Sopiiko Beauty Lift -meikkivoiteen kanssa tumma puuteri? Ja eihän Beauty Lift tuki ihoa?

Riian vastaus:

Beauty Lift -meikkivoiteen kanssa sopii erinomaisesti Nivean Ideal Finish kivipuuteri. Se on öljytön ja pitää ihon kauniin mattapintaisena.

Sävyksi kannattaa valita meikkivoiteen sävyyn sopiva väri. Jos sävyä on vaikeaa valita, hanki vaalein sävy 02, koska se ei värjää, poistaa vaan kiillon iholta ja antaa pitkäkestoisuutta meikkipohjalle.

Kiinnostaako sinua tietää, miten juuri sinun kauneutesi puhkeaa kukkaan? Lähetä kysymyksesi Riia Koivistolle täältä!

Lue myös:

    Uusimmat