Apua, liikaa tietoa! Pahimmat mokat netissä

Sähköposti meni väärälle henkilölle, Facebookin statukseen lipsahti liikaa tietoa ja julkaistu kuvakin oli aivan liian rohkea. Kuulostaako tutulta?

Jos sähköposti sujahtaa väärälle vastaanottajalle, häpeä voi olla melkoinen. Voit kuitenkin iloita ainakin siitä, että moni muukin mokaa netissä – kömmähdyksille on luotu jopa useita omia nettisivuja!

Hupsista, sinne meni

Suomalainen nettisivu Hupsista.fi kokoaa vääriin osoitteisiin lennelleitä tekstiviestejä ja sähköposteja. Eräs sähköposteilija lähetti asiakaskunnalleen ryhmäsähköpostin, jossa toivoo painoon menevien aineistojen toimittamista pian "joulun ja kiireisten panoaikataulujen vuoksi". Epäonninen viestijä kuitenkin kertoo saaneensa huvittuneen vastauksen asiakkailta, joten katastrofista ei sittenkään tainnut olla kyse.

Toinen viestijä lähetti vahingossa opettajalleen kiitoksen taianomaisesta illasta; opettaja onneksi tajusi, että osoite taisi olla väärä.

The 69 Eyes -yhtyettä ylistävä ja jotakuta Hennaa sättivä sähköposti taas sujahti "jonkun mummon" sähköpostiin. "Kuka sinä olet? Miksi kyseinen viesti on tullut minun sähköpostiini? " ihmettelee vastaanottaja.

Naamakirja, mokailun ihmemaa

Facebook on mokailussa aivan oma lukunsa. Joskus sitä vain unohtaa, kenet on lisännyt kaverikseen, ja liikaa tietoa pamahtaa nettiin kaikkien nähtäville. Facebook-mokille on luotu lukemattomia sivustoja, kuten facebookfails.com.

Eräs legendaarisimmista mokaajista on Tracy, joka julkaisi vahingossa seinällään kiitosviestin kuumasta lemmenyöstä. Tajuttuaan virheensä paniikkinen nainen ei osannut poistaa tekstiä, jonka piti mennä yksityisviestinä eräälle miehelle. Hyväksi onneksi Tracy sai useita kannustavia kommentteja, joissa iloittiin hänen uudelleensyttyneestä libidostaan: se ei kuitenkaan vähentänyt naisen paniikkia.

Justin taas ilmoitti ystävänsä yllätysbileistä omassa statuspäivityksessään. Pahaksi onneksi yllärijuhlien päähenkilö oli hänen ystävälistallaan, ja sai täten tiedon pippaloista. Janice sen sijaan vaihtoi Facebookissa seurustelustatuksensa sinkuksi: pian tiedotuksen alle ilmaantui hämmentyneen Jaredin viesti, jossa hän kyseli, ovatko äiti ja isä nyt eronneet. Janice oli vain unohtanut ilmoittaa asiasta pojalleen.

Toisinaan myös ystävien tietämättömyys yllättää. Amerikkalainen Jacqueline pyysi statuksessaan ystäviään kertomaan, mitä ihmettä Afganistanissa tällä hetkellä tapahtuu. Ystävä Jon kommentoi statusta ilmoittaen, että presidentti Barack Obama sai juuri kongressilta rahoituksen lisäjoukkojen lähettämiseksi maahan tarkoituksenaan eliminoida Al Quaida. Vastauksessaan Jacqueline kyselee, onko Al Quaida maa vai henkilö.

Studio55/Maria Aarnio

Lähteet: Oddee.com/item_96937.aspx, Facebookfails.com/, Totallytop10.com/current-affairs/odd-news/top-10-facebook-fail-2, Hupsista.fi/

Lue myös:

    Uusimmat