Apu migreeniin voi löytyä näistä!

Luonto on ehtymätön aarreaitta, josta voi ammentaa apua esimerkiksi migreeniin. Kokeile lempeitä tuoksuja ja öljyjä sekä uutteita.

Reunuspäivänkakkara

New York Head Ache Centerin neurologi Alexander Mauskop suosittaa tätä yhtä vanhimmista päänsäryn hoitoon käytetyistä yrteistä. Sitä voi uuttaa teeksi tai syödä raakana.

Hyötykasviyhdistys mainitsee sivuillaan, että migreenin oireiden on sanottu helpottuvan, kun syö 3–5 lehteä leipäviipaleiden välissä. Kasvi ei kuitenkaan sovi kaikille, joten kokeile hyvin varovaisesti.

Laventeli

Laventeliöljyä käytetään usein migreeniä lievittävissä luontaishoidoissa. Voit myös hajustaa tyynyliinat laventelipussukoilla. Näin teet tuoksupussukan itse.

Ruttojuuri

Ruttojuurta ei voi käyttää sellaisenaan, se on maksalle haitallinen, mutta kasvin uutetta on tutkittu migreenin hoidossa. Ruttojuurella näyttäisi olevan myös tulehdusta lievittävä ja lihasjäykkyyttä poistava vaikutus. Vuonna 2004 toteutetussa tutkimuksessa ruttojuurirohdos vähensi migreenikohtauksia 48 prosentilla tutkimukseen osallistuneista – tosin lumelääkettä saaneella ryhmällä kohtaukset vähenivät 26 prosenttia. Psychology Todayn mukaan 300 mg:n päiväannoksella siitä oli myös apua migreenikohtauksen ollessa päällä.

Piparminttu

Piparmintun tuoksusta saattaa olla apua – moni kokee sen miellyttävän tuoksun lievittävän kivun tunnetta.

Inkivääri

Migreeniin liittyvää pahoinvointia voi kokeilla lievittää inkiväärin pureskelulla. Lisäksi inkiväärillä on tulehdusta poistava sekä kramppeja lievittävä vaikutus.

Lähteet: Huffingtonpost.com, Hyötykasviyhdistys

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja