Apple vahvisti: T2-turvapiiri estää tietyt korjaukset uusiin Apple-tietokoneisiin muissa kuin virallisissa huolloissa

Apple on vahvistanut The Vergelle, että sen T2-turvapiiri estää tietyt korjaukset joissain Applen Mac-tietokoneissa kolmansien osapuolien huoltoliikkeissä. Lokakuun alussa paljastui, että T2-turvapiiri estää monet korjaukset ja nyt Apple on vahvistanut asian. Tarkkoja listoja korjauksista, jotka ovat pakko tehdä virallisissa huoltoliikkeissä, Apple ei ole julkaissut.

T2-turvapiiri löytyy tällä hetkellä Applen tuoreimmista MacBook Proista, MacBook Airista, iMac Prosta ja Mac ministä.

Mac-tietokoneissa, joissa on T2-turvapiiri, täytyy tiettyjen korjauksien jälkeen ajaa Applen Service Toolkit 2 -työkalun kokoonpano-ohjelma, jotta tietokone on taas toimintakuntoinen. Mikäli ohjelmaa ei ajeta, pysyttäytyy laite toimintakyvyttömässä tilassa. Tämän vuoksi korjaukset täytyy tehdä valtuutetuissa huoltoliikkeissä.

Apple kertoo, että emolevyn tai Touch ID:n vaihto täytyy tehdä virallisessa huoltoliikkeessä, kun taas ”suurimman osan korjauksista” voi tehdä ilman Applen Service Toolkit 2 -ohjelmaa. Emolevy ja Touch ID ovat komponentteja, joita vain Apple jakelee, ja on epätodennäköistä, että käyttäjät vaihtaisivat niitä itse.

Muun muassa MacBook Pron näytön voi vaihtaa ilman ongelmia, joten voi olla, että toistaiseksi Apple on rajoittanut korjaustoimenpiteitä vain turvallisuuteen liittyvissä asioissa. Tällaisilla rajoituksilla Apple saattaa pyrkiä rajoittamaan epävirallisten komponenttien käyttöä korjauksien yhteydessä, hallitsemaan korjauksia paremmin ja säädellä korjauksien hintatasoa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja