Mainos

Apple: Näin pitkään iPhonen on tarkoitus kestää

Äly- ja elektroniikkalaitteiden sopiva käyttöikä on käsite, joka vaihtelee valtavasti sen mukaan, keneltä asiaa kysytään. Apple on nyt paljastanut oman virallisen näkemyksensä siitä, kuinka pitkään iPhonen ja muiden tuotteiden on tarkoitus asiakkaiden käytössä selviytyä.

Applen iOS-laitteille, eli iPhone-, iPad- ja iPod touch -laitteille suunniteltu käyttöikä on kolme vuotta. Samaiset kolme vuotta on suunniteltu myös Apple Watchille. OS X -laitteille, eli Applen tietokoneille, sekä tvOS-laitteille, eli Apple TV:lle suunniteltu käyttöikä on neljä vuotta.

Jotkut asiakkaat saattavat ostaa uusia älypuhelimia useita kertoja vuodessa, kun taas toiset pärjäävät useita vuosia yhdellä puhelimella. Valmistajat epäilemättä mielellään myisivät uusia laitteita vaikka kuinka paljon, mutta realistisempaa on kuitenkin asettaa laitteille hieman pidempi kuin muutaman kuukauden suunniteltu käyttöikä.

Kolme vuotta ei tietenkään ole mikään yläraja iPhonen käytölle. Akku saattaa kahden tai kolmen vuoden jälkeen olla jo väsähtänyt, mutta akun vaihdattamalla voi laitteen käyttöikää yleensä vielä pidentää.

Applen tapauksessa pitkää käyttöikää yleensä auttaa myös vuosien päähän ulottuvaohjelmistotuki. iOS-käyttöjärjestelmän viimeisin versio 9.3.1 on tarjolla muiden muassa iPhone 4s:lle sekä iPad 2:lle, jotka molemmat julkaistiin vuonna 2011, eli lähes viisi vuotta sitten.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.