Nyt saa Applen läppärinkin ruusukultaisena

Apple on julkistanut päivitetyn version viime vuonna esittelemästään 12 tuuman Retina-näyttöisestä MacBookista. Mukana on lisää suorituskykyä, pidempi toiminta-aika sekä uusi värivaihtoehto. Uuden päivitetyn version myynti ja toimitukset alkavat käytännössä välittömästi.

Ensi kerran jo Applen i-laitteista tuttu ruusukulta tulee nyt myös Mac-mallistoon, kun päivitetyn MacBookin saa tähtiharmaan, hopeisen ja kultaisen vaihtoehdon lisäksi myös ruusukultaisena. MacBookin alumiinirakenne on säilynyt ennallaan.

Päivitetyssä MacBookissa on nyt Intelin kuudennen sukupolven kaksiytimiset Core M -suorittimet, koodinimeltään Skylake, sekä RAM-muisti on aiempaa nopeampaa 1 866 megahertsin mallia aiemman 1600 megahertsin sijaan. Grafiikkasuorituskyky kohenee myös, sillä päivittyneiden suoritinten myötä MacBookissa on jatkossa Intel HD Graphics 515 -grafiikkapiiri, joka Applen mukaan on 25 prosenttia aiempaa nopeampi. MacBookissa ei edelleenkään ole tuuletinta tai muitakaan toimiessaliikkuvia, ääntä aiheuttavia osia.

Suoritin- ja muistimuutosten lisäksi MacBookissa on myös aiempaa nopeampi PCIe-pohjainen flash-muisti.

Applen mukaan uudistettu MacBook kykenee 10 tunnin langattomaan verkkoselailuun ja 11 tunnin iTunes-elokuvatoistoon. Toiminta-aikaa luvataan nyt tunnin verran aiempaa enemmän.

Päivitetty MacBook tulee kahtena eri versiovaihtoehtona, jotka eroavat suorittimeltaan sekä tallennusmuistin määrältään:

  • 1,1 gigahertsin Intel Core m3 -suoritin, Turbo Boost 2,2 gigahertsiin, 8 gigatavua RAM-muistia, 256 gigatavua flash-tallennusmuistia
  • 1,2 gigahertsin Intel Core m5 -suoritin, Turbo Boost 2,7 gigahertsiin, 8 gigatavua RAM-muistia, 512 gigatavua flash-tallennusmuistia

Lisävaihtoehtona saa valittua suorittimeksi myös 1,3 gigahertsin Core m7:n, jonka Turbo Boost yltää 3,1 gigahertsiin.

Liitäntöjen osalta MacBookiin ei ole tehty muutoksia ja siitä löytyy edelleen vain yksi USB-C-tyypin portti. Langattomien yhteyksien osalta tuetaan yhä Wi-Fi 802.11ac:tä sekä Bluetooth 4.0:aa. Myös jo alkuperäisestä MacBookista tuttu on Force Touch -ohjauslevy.

12 tuuman MacBook on Applen ohuin ja kevyin kannettava tietokone. Sen paino on 0,92 kilogrammaa ja paksuus 13,1 millimetriä.

MacBookin uudistamisen lisäksi Apple päivitti tänään miedosti myös kannettavien edullisinta MacBook Air -mallistoaan, jossa 8 gigatavun RAM-muisti on nyt vakiona kaikissa malliversioissa.

Lue myös:

    Uusimmat