Mainos

Apple ehdotti uusia emojeja – huomioisivat tähän asti unohdetut eri rajoitteista kärsivät ihmiset

Apple on lähettänyt emojeista vastaavalle Unicode Consortiumille ehdotuksen uusista emojeista. Listalta löytyy vaihtoehtoja niille, joilla on jonkinlaisia, esimerkiksi liikkumista koskevia rajoitteita. Asiasta uutisoi 9to5Mac.

Emojeita on nykyään jos jonkinlaisia, mutta esimerkiksi liikuntarajoitteisille ja näkö- tai kuulovammaisille ei toistaiseksi ole ollut saatavilla omia emojeita. Tähän Apple hakee muutosta ehdottaessaan yhdeksän uuden emojin, tai 45:n jos huomioidaan erilaiset ihonväri- ja sukupuolivaihtoehdot, lisäämistä käyttöön sovelluksissa.

Ehdotusten joukossa on emojit esimerkiksi kahdelle opaskoiralle, erilaisille proteeseille ja sekä manuaaliselle että sähköiselle pyörätuolille. Applen tarkoituksena ei ole välttää, että nyt ehdotetut emojit riittäisivät ilmaisemaan kaikkia rajoitteita, vaan yhtiön tarkoituksena on pikemminkin laittaa prosessi liikkeelle.

”Apple ehdottaa näitä emojeita, jotta rajoitteista kärsivät ihmiset saisivat myös ilmaistua itseään paremmin. Tälläkin hetkellä emojeita on saatavilla suuri määrä, mutta niiden avulla ei kuitenkaan voi ilmaista kaikkea”, sanotaan Applen ehdotuksessa.

Ehdotus uusista emojeista otetaan käsittelyyn Unicoden seuraavassa kokouksessa San Josessa, ja mikäli ehdotus hyväksytään, voitaisiin uudet emojit nähdä käytössä Androidilla ja iOS:llä vuoden 2019 ensimmäisellä puoliskolla.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.