Applen autosuunnitelmille vahvistusta – tähtää automarkkinoille vuonna 2019

Elektroniikkajätti Applen on jo pitkään huhuttu pyrkivän mukaan automarkkinoille. The Wall Street Journalin toimittaja Daisuke Wakabayashin mukaan pyrkimyksenä on saada tuote markkinoille vuonna 2019.

Useat lähteet ovat arvelleet Applen työskentelevän itsenäisesti ajavan auton parissa. Todennäköisesti ensimmäinen auto ei kuitenkaan tule olemaan täysin automatisoitu. Auton tuloa voidaan myös joutua odottamaan hieman ennakoitua pidempään, sillä auton tekeminen alusta lähtien itsenäisesti ei ole mikään pieni prosessi.

Lehtitietojen mukaan amerikkalaisyhtiö on käynyt keskustelumassa automatisoitujen autojen säännöksistä Kalifornian liikenneviranomaisten kanssa. Tämän taustalla on Guardianin tieto siitä, että Apple etsii sopivia paikkoja automatisoitujen autojen testaamiseen.

Apple vaikuttaa olevan tosissaan autohankkeensa kanssa, sillä yhtiö on palkannut nimekkäitä osaajia listoilleen. Mukana ovat muun muassa Fiat-Chryslerilta tuttu Doug Betts, sekä automaattisen autoilun tutkija Paul Furgale.

Asiasta kertoi The Wall Street Journal.

Lue myös:

    Uusimmat