Appelsiini-artisokkatapas

8 tapasta

  • vaaleaa leipää (esim. patonkia tai hyvää maalaisleipää)
  • 1 appelsiini
  • 4 artisokan sydäntä puolitettuina (Saclà)
  • 1/2 punasipuli
  • lehtipersiljaa
  • 1 tl valkoviinietikkaa (Rajamäen)
  • 2 tl oliiviöljyä (Lanfranchi oliiviöljyä)
  • suolaa
  • viherpippuria
  • 100 g roquefortia mustapippuria

Kuori appelsiini. Fileoi ja leikkaa pieniksi paloiksi ja laita kulhoon. Silppua puolikas sipuli pieniksi kuutioiksi ja lisää appelsiinin sekaan. Silppua lehtipersiljaa noin ruokalusikallinen ja lisää kulhoon. Sekoita öljy, etikka ja ripaus viherpippuria appelsiiniseokseen ja mausta suolalla. Tarkista maku ja anna levätä hetken.

Leikkaa leivästä 8 suupalan kokoista palaa ja paahda niitä hetken uunissa juuri ennen tarjoilua, niin että ne ovat rapeita. Lusikoi jokaisen leivän päälle ruokalusikallisen verran appelsiinisalaattia, asettele päälle artisokan puolikas sekä murunen roquefortia. Rouhaise jokaisen päälle pieni mustapippuriripaus ja tarjoile heti.

Resepti: Meri-Tuuli Lindström

Lue myös:

    Uusimmat