Anu Saagim-Ratian kassi:

- strutsin file - shampanjaa - tummaa suklaata

Helena Puolakan ja Anu Saagim-Ratian menu:

Strutsia suklaakastikkeella & valkosipuliconfit

strutsia tilkka konjakkia tilkka kermaa tummaa suklaata suolaa pippuria

Paista strutsi ja jätä puoliraa'aksi. Nosta liha lepäämään ja kaada rasva paistinpannusta. Glaseeraa pannu konjakilla. Lisää tilkka kermaa ja lopuksi tumma suklaa sulatettuna. Tarkista mausteet, lisää tarvittaessa suolaa ja pippuria.

Valkosipuliconfit

valkosipuli oliiviöljyä suolaa pippuria

Halkaise tuore valkosipuli poikittain kahtia, kuumenna pannussa ankanrasvaa tai oliiviöljyä. Kypsänä puristettaessa kynnet tulevat ulos. Mausta suolalla ja pippurilla.

Sitruunaconfit

sitruuna sokeria Cointreau-likööriä

Kuori sitruuna terävällä veitsellä. Poista kuoresta valkoinen osa ja siivuta kuori. Ryöppää kaksi kertaa sokeriliemessä. Leikkaa sitruunan fileet ulos. Valmista sitruunan mehusta, sokerista, likööristä ja vedestä maukas liemi, jonka kaadat kuumana lohkojen ja kuorisiivujen päälle. Anna jäähtyä. Yhden sitruunan mehu liemeen riittää.

Lue myös:

    Uusimmat