Antti Tuisku avoimena uutuuskirjassa: "Jos pystyisin tekemään tätä työtä Rovaniemeltä käsin, tekisin"

Suomen suurimpiin poptähtiin lukeutuvan Tuiskun keikkakesää 2016 perkaava kuvakirja julkaistiin tänään.

Antti Tuisku kertoo menestyksekkään kesän 2016 keikkatunnelmista valokuvaaja Otto Virtasen kanssa tehdyssä Petokesä-teoksessa (WSOY).

Päiväkirjamaisessa kirjassa Tuisku puhuu muun muassa esiintymisistä kesäfestivaaleilla, kun mies nähtiin ensimmäistä kertaa lähes kaikkien festarien päälavoilla.

Tuisku puhuu myös siitä, miten hän pohjimmiltaan on Rovaniemen poika.

– Rovaniemellä esiintyy oikeesti kavereille ja tuttaville. Kaikki tietää mut jotakin kautta. Ihmiset tietää, miten mie oon lähteny Siwan kassalta 13 vuotta sitten kokeileen omia siipiäni ja päätyny tähän asemaan, missä mie tällä hetkellä olen, laulaja toteaa.

– Rovaniemi on mulle henkinen koti. Jos mie pystyisin tekemään tätä työtä Rovaniemeltä käsin, mie tekisin. Mutta kaikki asiat tapahtuu Kehä III:n sisäpuolella.

Tuisku fiilistelee myös keikkaa Helsingin rock-pyhätössä, Tavastia-klubilla. Laulaja perkaa myös keikan jälkeisiä tunnelmia.

– Mulle Tavastia on vaan paikka muitten joukossa. Mie yritin sanoa kaikille, ettei meijän tarvi tehdä mitään eri tavalla. Tehdään se, mitä me ollaan tehty tähänkin asti. Tehdään se mahollisimman hyvin, kyllä se riittää. Niin se yleisön mielestä riittikin. Keikka oli ihan loistava, poppari tunnelmoi.

– Keikan jälkeen Tavastian takahuoneeseen on yleensä aina hirveä tunku. On levy-yhtiön tyyppejä ja artisteja, tuttuja ja tutuntuttuja. Jouduin sanomaan siinä oven suussa, että nyt tarvitaan viistoista minuuttia, tänne ei saa päästää ylimääräsiä. Oltiin vähä aikaa omalla porukalla ja saatiin levättyä ja tankattua. Sitten sinne rupesi valumaan ihmisiä. Osan mie tunsin, osaa en tuntenu ollenkaan. Ihan rehellisesti sanottuna mie vähän vierastan sitä, että takahuoneeseen lampsitaan niin sankoin joukoin. Se pieni tila on meijän työpaikka! Sen ymmärtää, et ihmiset haluaa tulla kiittään keikasta, mut toisaalta jos kaikki tulis kiittään keikasta...

Keikan jälkeen Tuisku lähtikin kotiin.

– Me sitten odotettiin, että paitamyyjä sai pakattua laatikot kasaan ja hypättiin keikkabussin kyytiin ja lähettiin kohti meikäläisen kämppää. Oltiin sovittu mun lähimpien ystävien kans, että mennään mun luo yöksi ja tehdään seuraavana päivänä pihahommia ja grillaillaan. Eli surkuhupaisa tilanne. Artisti pakenee omasta takahuoneestaan, koska siellä ei saa olla rauhassa. Herra tietää ketkä sinne jäi.

---

Sitaatit Antti Tuiskun ja Otto Virtasen uutuuskirjasta Petokesä (WSOY). Kuvat: Otto Virtanen.

Katso alla Antti Tuiskun haastattelut MTV:n Mika Tommolan ja Peter Nymanin kanssa.

Antti Tuisku opetti MTV:n toimittajaa tanssimaan 1:18


Lue myös:

    Uusimmat