Mainos

Antti Piippo hävisi "silikonimissikiistan" Hymyä vastaan hovissa

Pörssiyhtiö Elcoteqin suuromistaja Antti Piippo on hävinnyt Hymy-lehdessä julkaistusta kirjoituksesta käydyn oikeusjutun Helsingin hovioikeudessa. Hovioikeuden mukaan Piipolla ei ollut oikeutta kieltää kirjoittelua rakkauselämästään.

Hovioikeus kumosi käräjäoikeuden puolentoista vuoden takaisen tuomion, jossa lehden päätoimittaja Esko Tulusto sekä lehden toimittaja tuomittiin yksityiselämää loukkaavasta tiedon levittämisestä.

Hymy kertoi vuonna 2002, että Piippo oli esiintynyt silikonimissiksi nimetyn naisen kanssa. Hovioikeuden mukaan tämän sai kertoa, sillä Piipon ja hänen naispuolisen ystävänsä yksityishenkilönä nauttima suoja on ollut tältä osin kaventunut.

Artikkelissa kerrottiin Piipon ja naisen yhdessä liikkumisesta eri paikoissa. Nainen oli lehden mukaan Piipon seuralainen, mutta suhteen laatua lehti ei väittänyt tietävänsä.

Oikeuden mukaan Piippo on itse tuonut yksityiselämänsä piiriin kuuluvia asioita julkisuuteen muissa haastatteluissa, vaikka on näitä tietoja osin myös pyrkinyt varjelemaan. Pelkästään se, että Piippo on kieltänyt kirjoittamisen, ei riitä täyttämään rikoksen tunnusmerkistöä. Piippoa ei ollut haastateltu jutussa.

Tietojen julkistaminen ei edellyttänyt lupaa myöskään Piipon naisystävältä. Hän oli esiintynyt Hymy lehdessä, televisiossa mallina sekä iltapäivä- ja viikkolehdissä. Hän oli myös toiminut vinkinantajana lehdille.

Nainen oli käsityksensä mukaan itse poistunut julkisuudesta, mutta hovin mukaan muutaman vuoden asuminen ulkomailla ei muuttanut häntä taas yksityishenkilöksi.

Piippo joutuu maksamaan naisen kanssa yhteisvastuullisesti oikeudenkäyntikulut, jotka ovat yhteensä yli 20 000 euroa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.