Mainos

Antti Holma Ylioppilaslehdessä: Olin liian homo Tom of Finlandiksi

Näyttelijä Antti Holma kirjoittaa Ylioppilaslehden kolumnissaan taannoisista koekuvauksista Dome Karukosken ohjaamaan Tom of Finland -elokuvaan.

Suosikkinäyttelijä Antti Holma paljastaa tänään perjantaina julkaistussa Ylioppilaslehden kolumnissaan olleensa ehdolla Tom of Finlandin eli Touko Laaksosen rooliin tämän nimikkoelokuvassa.

Holma kirjoittaa Haluan olla hetero -otsikoidussa tekstissään saaneensa erikoista palautetta elokuvaohjaajalta koekuvaustilanteessa.

– Teimme kohtauksen ja ohjaaja antoi palautteensa: ”Antti. Sä kun oot gay. Niin se tulee nyt vähän läpi sieltä. Yritä olla niin hetero kuin pystyt.”

Putouksesta tuttu näyttelijä huomauttaa, ettei halua kritisoida ohjaajaa, vaan oikeastaan on kiitollinen tämän harvinaislaatuisesta suorapuheisuudesta. Hän kirjoittaa myös, että homomaisuus voi olla näyttelijälle ongelma, kuten murteet, ärrävika, fyysiset vammat tai akne.

– Merkillisen koekuvaustilanteesta teki se, että tehtäväni oli näytellä Touko Laaksosta. Siis Tom of Finlandia. Ohjaaja kertoi, ettei Tomista mitenkään voinut tietää, että hän on gay. Ymmärsin sen kyllä.

– Ohjaaja varmasti halusi näkyviin jotakin piilotettua, tukahdutettua, senkin ymmärsin, mutta ajattelin vain kahta asiaa: Olen liian homo Tom of Finlandiksi. Miksi en voi olla perusserkku?

Perusserkulla Holma tarkoittaa miestä, joka ”ei ole komea eikä ruma, hänellä on mummolan perusvitriinin perusylioppilaskuvassa paksu kaula ja ohuet viikset, väsynyt katse ja selittämätön, vaaleanvihreä puvuntakki”.

– Liian homo Tom of Finlandiksi? Sehän on käytännössä sama asia kuin olla liian nuori sikiöksi, Antti Holma äimistelee.

Karukoski: "Olen eri mieltä"


MTV.fin perjantai-iltana tavoittama palkittu ohjaaja Dome Karukoski vahvistaa, että kyse on hänen ohjaamansa elokuvan koekuvauksista. Touko Laaksosesta kun on tekeillä kaksi suomalaisvalmisteista elokuvaa.

Karukoski naurahtaa luettuaan kolumnin. Hänen mielestään Holma ei nimittäin ole liian homo Tom of Finlandiksi.

– Olen eri mieltä, sillä Anttihan veti hyvin sen. Mielestäni hän ei ole liian homo näyttelemään Laaksosta, vaan ratkaisun taustalla olivat muut syyt, Karukoski kertoo.

– Antin kirjoitushan on koominen vitsi, hän uskoo.

Sarjakuvataiteilija Touko Laaksosesta kertovan kansainvälisen elokuvan budjetti lasketaan miljoonissa euroissa. Ohjaajan mukaan Laaksosta näytetään elokuvassa työympäristössään ja ystävien keskellä, millä halutaan korostaa entisestään taiteilijan ambivalenssia, kaksijakoisuutta.

– Hänen seksuaalista suuntautumistaan ei voinut erottaa ulkoisen olemuksen perusteella, jos ajatellaan tällaisia kliseitä, joilla kulttuurissamme usein kuvataan homoseksuaaleja, Karukoski kertoo.

Dome Karukoski toivoo Tom of Finland -elokuvan tulevan elokuvateattereihin vuonna 2017.

MTV.fi ei tavoittanut Antti Holmaa kommentoimaan kolumniaan.

Holman kolumni kokonaisuudessaan Ylioppilaslehdessä.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja