Antti Heikkilä: Voi ja makkara ovat terveellisiä!

Suomalaisia on valistettu iät ajat eläinrasvojen vaarallisuudesta. Yhdysvalloissa viime kuussa julkaistu tutkimus antaa uutta selkeää näyttöä siitä, ettei eläinrasvojen käytöllä ole yhteyttä sydäntauteihin.

Ortopedian ja kirurgian erikoislääkäri Antti Heikkilä ajaa sitkeästi asiaansa. Hän taistelee vallitsevaa totuutta vastaan siitä, että eläinrasvat ovat ihmiselle haitallisia, kasvirasvat taas hyvästä.

Vihdoin aihetta on tutkittu isolla rahalla. Viime kuussa Yhdysvalloissa ilmestynyt tutkimus vahvistaa Heikkilän sanoman: eläinrasvojen käytöllä ei ole mitään yhteyttä sydäntauteihin.

− Puhetta on ollut jo vuosien ajan siitä, että näytöt eläinrasvojen vaarallisuudesta ovat kyseenalaisia. Meille on periaatteessa valehdeltu, Heikkilä jyrisee.

Heikkilän mukaan Suomessa ei puhuta asioista, jotka eivät sovi viralliseen näkemykseen.

− Jos ihminen on kivunnut vihreälle oksalle tietyllä teorialla, hän ei halua myöntää olleensa väärässä. Monet professoreista ovat nousseet asemiinsa suurteollisuuden rahoilla, Heikkilä listaa syitä vaikenemiseen.

Myös kaupan alalla on näppinsä pelissä. Eläinrasvat pilaantuvat kasvirasvoja nopeammin.

− Kaupalle on epäedullista myydä rasvaa, jonka hyllyikä on lyhyt.

"Seis vouhkaamiselle!"

Heikkilä kehottaa kansankielellä ilmaistuna ihmisiä nauttimaan hyvällä omatunnolla voita ja makkaraa. Hän on huomannut käytännön työssä lääkärinä lukuisia positiivisia vaikutuksia sillä, että potilas vaihtaa kasvirasvat voiksi.

− Ihminen laihtuu, metaboliset arvot paranevat, Heikkilä sanoo.

Eläinrasvoihin liitetään uhka kolesterolin noususta. Viesti on painunut syvälle kansan selkäytimeen. Heikkilä jyrää tämänkin näkemyksen.

− Myös kolesterolin nousuun vaikuttavista syistä on uutta tutkimusta. Eläinrasvat eivät nosta kolesterolia ollenkaan, sen sijaan hiilihydraattien liiallisen syöminen nostaa. Uskon, että koko kolesterolihysteria tulee pian tiensä päähän.

Heikkilän mielestä on traagista, että päälle kuusikymppisille syötetään väkisin kolesterolilääkkeitä.

− Ihminen tarvitsee kolesterolia, jotta aivot toimivat. Kolesterolilääkkeet tuhoavat lihaksia ja aiheuttavat dementiaa.

Uusi näkökulma diabetekseen

Heikkilä haluaa herättää keskustelua myös rajusti yleistyneen sairauden, diabeteksen, hoidosta. Nykyiset viralliset hoitosuositukset ovat hänen mukaansa vääriä.

− On selvästi todistettu, että runsaasta lääkkeiden syömisestä ei ole tautiin tehoa. Kun potilas taas vähentää menetelmäni mukaisesti hiilihydraattien käyttöä, sillä on selvä teho diabetekseen.

Kärjistettynä voisi sanoa, että laita pilleripurkki kiinni ja ota voita tilalle. Heikkilä noudattaa oppejaan myös omassa elämässään.

− Vaimo aina valittaa, että juon hänen kermat, Heikkilä paljastaa.

Studio55/Jenni Kokkonen

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja