Mainos

Anton-pojan äiti: En ole voinut kaapata omaa lastani

Tampereen käräjäoikeus on tuominnut Anton-pojan äidin Rimma Salosen vuoden ja 6 kuukauden ehdolliseen vankeuteen vapaudenriistosta ja lapsikaappauksesta. Syyte kavalluksesta hylättiin.

Oikeuden mukaan Salonen on ottanut omavaltaisesti huostaansa 4-vuotiaan poikansa Anton Salosen tämän isältä, Paavo Saloselta, jonka huostassa lapsi oli keväällä 2008.

Rimma ja Paavo Salosella oli Antonin yhteishuoltajuus. Rimma Salosen mukaan Anton ei ollut isänsä huostassa. Hän kokee, ettei ole voinut kaapata omaa lasta itseltään.

Oikeuden mukaan Rimma Salonen syyllistyi vapaudenriistoon, koska hän kuljetti Antonin oikeudettomasti Venäjälle ja eristi hänet tutusta ympäristöstä maaliskuussa 2008.

Rimma Salosen mukaan hän lähti Anton-pojan kanssa Venäjälle vain lomailemaan, mutta jäi Venäjälle sen jälkeen, kun lapsen isä oli puhelimessa uhkaillut häntä.

Antonin isä Paavo Salonen kuljetti poikansa takaisin Suomeen suomalaisdiplomaatin auton takakontissa viime toukokuussa.

Rimma Salonen valittaa tuomiosta

Rimma Salonen on ilmoittanut tyytymättömyytensä tuomioon ja aikoo valittaa siitä Turun hovioikeuteen.

Hän ei hyväksy myöskään langetettuja vahingonkorvauksia. Oikeus määräsi Rimma Salosen maksamaan lapselleen noin 20 000 euroa kärsimyskorvauksia.

- Murhakäräjillä lapsi tuomitaan vanhemman surmaamisesta 10 000 euron korvauksiin, ja tässä tuomitaan tuplasti enemmän, Salosen avustaja, asianajaja Heikki Lampela kertoi.

Superjulkkis Venäjällä?

Antonin juttu on herättänyt paljon huomiota Venäjällä. Siitä kertoo Helsingissä järjestettyyn tiedotustilaisuuteen kerääntynyt kymmenpäinen venäläismedia.

- En halua olla superjulkkis, tarkoitukseni on, että lapsi elää minun kanssa, eikä kertoa siitä koko maailmalle, Salonen viestitti.

Rimma Salonen kertoi olleensa aktiivisesti julkisuudessa, koska suomalaismedia ei lähestynyt häntä oma-aloitteisesti, kun juttu tuli julkisuuteen.

Tilaisuuden järjesti dosentti Johan Bäckman, joka ei suostunut vastaamaan kysymykseen, mikä hänen roolinsa on tässä jutussa.

Katso Kymmenen uutisten juttu

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.