Anton Lundell ihaili pikkupoikana HIFK-legendoja – nyt he asettuvat vastaan MM-välierässä: "Kunnioitan heitä suuresti"

Leijonien tämän kevään MM-taival huipentuu viikonloppuna, kun ohjelmassa ovat mitalipelit. Lauantaina Suomi kohtaa MM-välieräottelussa Saksan, jonka penkin takaa löytyy kaksi tuttua suomalaistahoa. Suomen joukkueen 19-vuotias superlupaus Anton Lundell muistelee sitä, miten hän nuorena ihaili Saksan joukkueen nykyistä valmennuskaksikkoa, Toni Söderholmia ja Ville Peltosta.

Peltonen ja Söderholm ovat isoja HIFK-ikoneita. He olivat kunnioitettuja tahoja, kun Anton Lundell oli vasta aloittamassa omaa kiekkouraansa.

– Muistan, kun pienenä tuli seurattua heitä todella läheltä. Näin heidät pukukopissa, kun tuli pyörittyä siellä. Tunnen heidät molemmat isäni kautta. He vetivät upean uran jo pelaajina, Lundell sanoo Peltosesta ja Söderholmista.

Lundell viittaa isällään Jan Lundelliin, joka toimi pitkään HIFK:n maalivahtina.

Nykyään Söderholm toimii Saksan maajoukkueen päävalmentajana ja Peltonen hänen apuvalmentajanaan. Peltosen kohdalla HIFK-kytkökset sen kuin jatkuvat ensi kaudella, kun hän hyppää punapetojen päävalmentajaksi.

Lundellin oma HIFK-jatko on vaakalaudalla, sillä häntä on viety kovasti NHL:n suuntaan.

– Ei heidän kohtaaminen sinänsä mitään enempää anna. Kunnioitan heitä suuresti, mutta totta kai haluamme voittaa heidät. Ja niin hekin haluavat voittaa meidät, Lundell sanoo tulevasta asetelmasta.

– Kohtasimme heidät jo kerran, ja tiedämme, että sieltä tulee ihan älyttömän kova joukkue vastaan. He tulevat antamaan aivan kaikkensa. Meidän pitää pelata samalla tavalla kuin Tshekkiä vastaan ja vielä parantaa, jos haluamme päihittää heidät. Se on kova haaste, Lundell ennakoi Saksa-välieräpeliä.

Kyseinen ottelu alkaa lauantaina kello 18.15.

Lue myös:

    Uusimmat