Mainos

Ansaitse lisärahaa helposti ja hauskasti

Moni meistä toivoo lisää tuloja, mutta harva ryhtyy oikeasti toimeen. Näiden vinkkien avulla voit lyödä rahoiksi!

Mitä todennäköisimmin kotoasi löytyy kelpo tavaraa, jota et tarvitse. Helpointa on siis käydä aluksi koko omaisuutesi läpi ja myydä tarpeeton tavara nettihuutokaupassa, kuten Huuto.netissä tai Tori.fin sivuilla.

Monella meistä on todellisia aarteita vintillä ja komeroiden perällä. Vanhat vaatteet ja huonekalut ovat nyt todella suosittuja, joten käy varastosi läpi uusin silmin.

Pyydä myös toista näkökulmaa tavaroistasi: kutsu vaikkapa 20-vuotias siskontyttösi kylään, todennäköisesti hän näkee rojuiksi luulemissasi tavaroissa kultakaivoksen.

Älä ryhdy nettikauppiaaksi ennen kuin olet tutustunut tarjontaan. Tiesitkö, että Arabian vanhasta muumimukista voi saada nettikaupassa monta sataa euroa? Katso paljonko muut pyytävät vanhoista tavaroistasi ennen hinnoittelua.

Kun olet käynyt läpi salaisimmatkin komerosi, puhdista myyntituotteesi ja aseta ne kaunista taustaa vasten. Esimerkiksi tavallinen valkoinen seinä käy hyvin, kunhan paikka on valoisa, siisti ja selkeä. Kuvien ottaminen on tärkeä vaihe, sillä se luo mielikuvan myymästäsi tuotteesta, mikä taasen vaikuttaa hintaan.

Ryhdy tuotekonsulentiksi

Toinen tapa ansaita rahaa vapaa-ajalla on ryhtyä tuotemerkin konsulentiksi. Järjestä Partylite-kutsut, tutustuta ystäväsi Tupperware-tuotteisiin tai hullaantukaa Avon-kosmetiikasta. Samalla tapaat uusia ihmisiä ja pidät hauskaa.

Konsulentti kutsuu ihmisiä omaan kotiinsa, joten tätä vaihtoehtoa miettiessäsi sinun on oltava valmis siihen. Tapana on myös tarjota kahvia ja muuta virvokkeita vieraille, sillä ne ovat kuin pienet kutsut, joissa sinä olet illan emäntänä.

Konsulenttien avulla toimivat firmat myös yleensä kouluttavat työntekijänsä, joten saatat joutua olemaan muutaman päivän poissa päivätyöstäsi.

Hauskaa osa-aikatyötä?

Vaikka olisit päivätyössä ja viihtyisit työpaikassasi, selaile työvoimatoimiston ilmoituksia silloin tällöin. Tarjolla on usein muutaman päivän mittaisia pestejä tai muuta osa-aikaista työtä, joka on hauskaa ja lähellä sydäntäsi.

Tällä hetkellä etsitään esimerkiksi suklaanmyyjää joulun ajaksi, avustajia elokuviin ja draamasarjoihin, joulupukkeja tavarataloihin ja salaperäisiä "mystery shoppaajia" ympäri Suomea, joiden tehtävänä on kirjaimellisesti käydä ostoksilla. Pidä siis silmäsi auki hauskojen osa-aikatöiden osalta, sillä ne voivat olla kuin harrastuksia.

Muista, että tärkeintä lisärahan ansaitsemisessa on olla luova: Jos sinulta ei esimerkiksi löydy mitään myytävää, osallistu kansalaisopiston korukurssille ja myy luomuksiasi Internetissä. Oletko taitava kakuntekijä? Perusta kakkublogi ja myy sen kautta tuotoksiasi firmojen juhliin ja yksityisihmisille.

Juttu on uusinta lokakuulta 2010.

Kuvat: Shutterstock

Hannele Järvelä/ MTV3

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.